Door deze kapselfouten zie jij er ouder uit

kapselfouten ouder

Je kapsel kan je er ouder doen uitzien dan je daadwerkelijk bent

Oh, hoe de tijden zijn veranderd. Vroeger wilden we niets liever dan er ouder uitzien. Met highlights in onze haren en onze lokken steiler dan steil deden we ons maar al te graag voor als 20-jarigen, terwijl we slechts zestien jaar oud waren. Nu willen we de klok liever een paar jaartjes terugdraaien. Ook hier kan je kapsel een grote rol in spelen. Let op dat je deze kapselfouten niet maakt. Deze kunnen je er namelijk flink wat ouder uit laten zien.

Futloos, fijn haar

Als je ouder wordt, kan je haar ook dunner worden. Dat is (helaas) gewoon de natuur. Toch is het niet zo’n goed idee om hetzelfde kapsel te blijven dragen als je lokken dunner worden. Of je nou lange of korte lokken hebt, fijn haar kan er al snel erg futloos uitzien. Dit zorgt ervoor dat je er vermoeid, onverzorgd en ouder uitziet. Gelukkig kun je volop spelen met lengtes en laagjes.

dun haar

Haar op één lengte

Hoewel sommige vrouwen er fantastisch uitzien met hun haar op één lengte, is dit kapsel helaas niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, bij de meeste vrouwen ziet een vlot kapsel met de nodige laagjes er een stuk jeugdiger uit. Laagjes geven je haar namelijk meer volume.

laagjes

Te korte laagjes

Toch kun je ook te veel laagjes in je haar hebben. Vooral wanneer je te korte laagjes hebt, kun je er een stuk ouder uitzien. Je haar ziet er hierdoor namelijk een stuk dunner uit. En laat dat nou net niét de bedoeling zijn van laagjes.

korte laagjes

Volle pony

Een volle pony kan ervoor zorgen dat je gezicht wat kleiner oogt, waardoor je er ouder uit komt te zien. Daarnaast kan het je een harde uitstraling geven. Daarom kun je beter voor wispy bangs gaan. Deze geven het effect van een pony, maar laten je gezicht meer stralen.

volle pony

Te donker

Werk jij je grijze haren het liefst weg met haarverf? Dan moet je goed nadenken over je haarkleur. Welke haarkleur het best staat, is namelijk onder andere afhankelijk van je huidskleur. Bij mensen met een donkerdere huidskleur staat donkerder haar bijvoorbeeld beter dan iemand met een heel lichte huid. Pas dan ook op dat je je haar niet te donker verft. Je kunt er dan al snel vermoeid, bleek en – jawel – ouder uit gaan zien.

donker haar

Je haar is te askleurig

Naast te donkere kleuren, kun je ook beter niet voor astinten kiezen voor je lokken. Deze hebben namelijk een grijzige kleur, waardoor je er ouder uit gaat zien. Hoewel de ene vrouw dol is op zulke astinten – en ze dus ook zéker moet blijven dragen – maakt de kleur andere vrouwen juist een stuk ouder. Kies daarom liever voor wat warmere kleuren. Deze brengen kleur in je gezicht, waardoor je er een stuk opgewekter en levendiger uit gaat zien.

grijs haar

Je hebt geen voorste laagjes

Wil je je haar liever niet in laagjes laten knippen? We snappen dat dat niet voor iedereen is. Toch kan het een wereld van verschil maken als je je voorste lokken nét iets korter laat knippen. Dit zorgt er namelijk voor dat de aandacht naar je gezicht gaat, die er op zijn beurt weer stralender en zachter uit komt te zien. Daarnaast zie je er zonder die lange lokken – die je gezicht als het ware omlaag trekken – een stuk opgewekter en levendiger uit.

voorste laagjes

Te pluizig

Pluis: de een houdt ervan, voor de ander is het een doorn in het oog. Hoewel een pluizig kapsel bij sommigen fantastisch kan staan, is het ook oppassen geblazen dat het er niet onverzorgd uit gaat zien. Een onverzorgd kapsel kan je namelijk al snel een oudere uitstraling geven.

pluizig

Lees ook: 6 verrassende details over prinses Diana’s verlovingsring

Bron: It’s Rosy | Beelden: Unsplash