Een kledingkast die fris en fruitig ruikt? Hang dan dit schoolproduct in de kast

kledingkast schoolproduct

Geloof ons, je kast zal veel frisser en droger worden

Een muffige kledingkast, daar worden we niet blij van. Heb je inmiddels al je winterkleding weer opgeborgen in de kast? Dan wil je graag dat je winteritems schoon en fris de kast weer uitkomen in het winterseizoen. Daar kun je nu al heel gemakkelijk wat aan doen, want het enige dat je hoeft te doen is dit schoolproduct in de kledingkast te hangen.

Dat we hier niet eerder op zijn gekomen!

Perfect middel

We horen je denken: een schoolproduct? Dit klinkt misschien vreemd, maar dit alledaagse product dat veel gebruikt wordt op scholen is het perfecte middel om je kledingkast schoon, droog en fris te houden. We hebben het over… schoolkrijt! Hang een doorzichtig, stoffen zakje in de kast met een stuk of acht (witte) schoolkrijten. Dit zakje met krijt hang je vervolgens aan een kledinghanger, en hang je tussen je kledingitems in de kast.

Waarom?

Maar waarom werkt schoolkrijt zo goed tegen muffe geuren in de kledingkast? Dit heeft te maken met de absorberende werking van krijt. Ze nemen alle muffe, vochtige geuren op zodra je het in de kledingkast hangt. Geen muffe kleding dus meer uit je kast met het volgende seizoen. Dat scheelt je weer een hoop waswerk!

Lees ook: Met deze handige tips houd je een boeket van verse bloemen veel langer mooi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere