Handig: deze kledingstukken kun je het beste iets te klein aanschaffen

En bij deze kledingstukken doe je er juist goed aan ze een maatje groter te kopen.

Wanneer het op maten aankomt weet je eigenlijk nooit waar je aantoe bent: het is compleet afhankelijk van de winkel waar je op dat moment aan het shoppen bent. Eigenlijk kun je die matenlabels maar het beste achterwege laten en je focussen op hoe het kledingstuk zit. 

Deze kledingstukken kun je het beste wat kleiner kopen:

  • Jeans. Jeans kun je het beste een beetje strak kopen. De stof lijkt op het moment van kopen misschien heel stijf, maar dit rekt echt nog verder uit. Koop je een hele strakke jeans, dan zit hij later als gegoten.
  • Leggings. Leggings lijken op het moment van kopen misschien heel strak, maar hoe langer je ze aanhebt, hoe losser ze worden.
  • Polyester truien. Houd je van die dunne, leuke shirtjes met strakke mouwen? Deze moet je zeker een maatje te klein kopen: polyester rekt namelijk heel erg snel uit met als resultaat dat je een paar uren later in een vuilniszak rondloopt.

En deze kledingstukken kun je het beste een beetje te groot kopen:

  • T-shirt. De kwaliteit van shirts gaan best wel achteruit wanneer je ze in de droger doet. Dit komt doordat t-shirts voornamelijk uit katoen bestaan. Doe je het shirt in de droger? Dan kan het nog 20 procent krimpen. Als je het shirt wat aan de grote kant koopt, kun je ‘t gewoon in de droger doen.
  • Trui van wol. De vezels in een trui trekken samen wanneer je de trui wast, hetzelfde geldt voor een trui in de droger. Om die reden is het goed om een trui te kopen die wat groter is. Bovendien is een trui een maatje groter nooit verkeerd. Als het koud is, kun je er dan lekker in wegkruipen.
  • Sokken. Net als t-shirts bestaan sokken voornamelijk uit katoen. Daarom krimpen ook sokken wanneer je ze in de droger doet. Je kunt ze daarna waarschijnlijk nog wel aantrekken, maar de sokken kunnen de bloedcirculatie dan belemmeren.
  • Zomerjurkjes. Er is niets erger dan een zwierig zomerjurkje kopen en er na een wasbeurt achter te komen dat er een paar centimeters van de lengte af missen. Weg zwierige effect!

Lees ook: Zien: Lidl komt met een kledinglijn geïnspireerd op de stijl van Meghan Markle

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels