Op hoop van zegen: zo knip je zelf het haar van je man of vriend

haar knippen zelf man

Het knippen is uiteraard wel op eigen risico

Nu we met z’n allen noodgedwongen een bezoek aan de kapper nog even uit moeten stellen, hebben veel mensen het te doen met een zogenoemd ‘coronakapsel’. Voornamelijk bij mannen – die over het algemeen een kort kapsel hebben – raakt het kapsel hierdoor uit model. Ben jij van plan het kapsel van je man of vriend onder handen te nemen? Volg dan dit handige stappenplan. Succes!

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Veel mannenkapsels hebben bovenop het hoofd langer haar. Deze lange bos neem je pas in de laatste stap onder handen, dus die zet je eerst vast met een klem. Daarna pak je de tondeuse erbij en zet je die in de juiste stand. Waar de kapper normaal gesproken voor standje 3 gaat, kies je nu voor standje 4 – voor het geval je de mist in gaat.

2.  Werk van de voorkant naar de achterkant

Je kunt beginnen! Werk met de tondeuse van de voorkant naar de achterkant. En daarnaast ook altijd van onder naar boven. Je zet de tondeuse goed tegen het hoofd en eindigt altijd met een soepele polsbeweging. Soepele polsbeweging? – kijk het onderstaande filmpje en je begrijpt precies wat we bedoelen.

3. Creëer een fade

Veel mannen hebben een zogenoemde fade in hun kapsel. Deze overgang van het haar creëer je door een korter opzetstuk te gebruiken. Verander de stand van de tondeuse en begin onderaan het hoofd. Je werkt vervolgens niet tot bovenaan – zoals in de vorige stap – maar tot halverwege.

4. Knip de bos bovenop het hoofd

Om de bos bovenop het hoofd te knippen is het belangrijk de boel nat te spuiten. Kam het haar en verdeel vervolgens in verschillende scheidingen. Bekijk onderstaande video en je ziet dat je door middel van verschillende kniptechniek al gauw de boel kortwiekt.

In onderstaande video zie je hoe je het kapsel van een man het beste kunt knippen: 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Appleton (@chrisappleton1) op

Lees ook: Mensen met deze sterrenbeelden zijn het slimst

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash