Dit is waarom knoopjes op een vrouwenblouse aan de andere kant zitten

knoopjes

Is dit je wel eens opgevallen aan de knoopjes?

Is het je wel eens opgevallen dat de knoopjes van vrouwenblouses aan de andere kant zitten dan de knoopjes van een mannenblouse? Bij een mannenblouse zitten de knoopjes aan de rechterzijde van het overhemd, maar bij vrouwen is dit niet het geval. 

De knoopjes van een vrouwenblouse zitten namelijk aan de linkerkant.

Knoopjes

Maar waarom zitten de knopen op mannen- en vrouwenblouses aan verschillende kanten? De reden kan gevonden worden in de dertiende eeuw, toen knopen voor het eerst werden gebruikt om kleding bij elkaar te houden in plaats van alleen als decoratie. Nadat knopen voor het eerst in Duitsland werden gebruikt als middel om kleding bij elkaar te houden, werd het idee overgenomen door andere landen en werd het in heel Europa gebruikelijk om knopen voor dit doeleinde te gebruiken.

De huishoudelijke hulp

Vroeger waren knopen alleen niet voor iedereen toegankelijk: in eerste instantie werden ze alleen gebruikt op de kleding van rijkelui. En rijke vrouwen, die werden vroeger aangekleed door hun huishoudelijke hulp. Dat is dan ook precies de reden dat de knopen op vrouwenblouses aan de linkerkant zitten: voor de (waarschijnlijk rechtshandige) hulp was het zo makkelijker om de kleding van de vrouw dicht te knopen. mannen daarentegen kleedden vroeger zichzelf aan: knopen aan de rechterkant waren daarom voor hen makkelijker.

Lees ook: Dit zijn 10 tekenen dat jij een hele goede relatie hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels