Tandarts onthult: zo voorkom je koffieaanslag op je tanden


Gele tanden door koffieaanslag is natuurlijk niet bepaald mooi

Koffie, wij kunnen bijna niet zonder. Iedere morgen even een lekker bakkie of ‘s middags een schuimende cappuccino, het is voor velen een genietmomentje. Helaas is het zwarte goud allesbehalve goed voor onze tanden en kunnen die erg vergelen door de koffieaanslag. Tandartsen zien meteen dat jij een koffiedrinker of theedrinker bent. Gelukkig hoef je niet meteen te stoppen met de koffieconsumptie, want er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je tanden geel worden.

Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

1. Twee keer per dag poetsen

De eerste stap tegen gele tanden is om braaf twee keer per dag te poetsen. Drink je een kopje koffie bij het ontbijt? Poets dan erna, dat scheelt al een heleboel. Vergeet ook niet eenmaal per dag te flossen of je tanden te stoken, dit voorkomt tandplak en gele aanslag.

2. Drink water

Natuurlijk kun je niet na ieder kopje koffie je tandenpoetsen, maar water drinken helpt ook al een heleboel. Je kunt even spoelen en het water uitspugen, maar gewoon opdrinken werkt ook prima. Hiermee spoel je de tannine weg die je tanden geel maakt. Zo kun je dus al een boel koffieaanslag op je tanden voorkomen.

3. Slokjes

Nog een belangrijk detail: neem slokjes van de koffie en spoel de koffie niet door je mond. Zo voorkom je dat de koffie al je tanden aanraakt en ze geel maakt. Voorkom te allen tijde dat je de koffie in je mond rond spoelt, maar neem een slok en drink deze meteen op.

4. Rietje

Vind je het moeilijk om een slok te nemen waarbij de koffie niet langs je tanden glijdt, gebruik dan eens een rietje. Hierdoor raken je kiezen de koffie wel aan, maar deze zie je niet als je praat of lacht dus het is minder erg als deze gelig zien.

5. Geen suiker

Om je tanden te beschermen is het beter om je koffie zonder suiker te drinken. Suiker is natuurlijk ook niet goed voor je tanden, omdat suikers zich aan je tanden vastklampen en vlekken veroorzaken. Drink je kopje koffie dus zwart of met een beetje melk om te voorkomen dat je tanden aangetast worden.

Lees ook:  De belangrijkste feiten over borstkanker die iedere vrouw moet weten

Bron: Popsugar | Beeld: Pexels