Kokosolie voor glanzende lokken? Dit doet het voor je en zo gebruik je het!


Werkt kokosolie echt zo goed voor je haar? Wij hebben het antwoord

Kokosolie wordt steeds vaker als natuurlijk product gepromoot als haarverzorging. Toch weten veel de exacte werking van deze olie nog niet. Daarom zetten we alle tips voor het gebruik van kokosolie in je haar voor je op een rijtje.

Er zit een groot verschil tussen ‘glanzend’ en ‘vet’ haar wanneer je kokosolie gebruikt.

Beschermlaag

Om te beginnen is het goed om te weten wat kokosolie nu precies voor je haar kan doen. Is het werkelijk zo gezond als velen zeggen? Volgens senior chemicus in het Good Housekeeping Institute Beauty Lab, Sabina Wizemann wel. “Wanneer je het regelmatig gebruikt (zo’n twee tot drie keer per week op normaal haar), kan het de natuurlijke oliën van je haar verbeteren, pluis en klitten verminderen en glanzende lokken creëren.” Daarnaast kan je haar beschermt worden tijdens het douchen met warm water door middel van deze olielaag. Je haar droogt na je douchebeurt minder snel uit, waardoor je pluizig haar tegen gaat.

Proteïneverlies

Dankzij een onderzoek van The Journal of Cosmetic Sience werd zelfs geconcludeerd dat kokosolie het proteïneverlies in droog en beschadigd haar kan tegengaan. Of het je haar ook sneller kan laten groeien, wat veel mensen wel beweren, is niet wetenschappelijk bewezen. Wel maakt de olie je haar sterker en helpt het je hoofdhuid te voeden, waardoor het minder snel afbreekt. Na een langere periode lijkt het daardoor alsof je haar sneller is gegroeid.

Zo gebruik je het

Wij kunnen hieruit concluderen dat kokosolie een natuurlijk wondermiddel kan zijn voor je haar. Deze natuurlijke olie wordt verkocht als een koud geperste, onbehandelde olie in verschillende (natuur)winkels en drogisterijen. De olie smelt pas wanneer het boven een temperatuur van 23 á 26 graden komt. Haal met je vingertoppen wat kokosolie uit de pot en wrijf het in je handen om het zachter te maken. Verdeel de olie in je haar en laat dit 20 minuten inwerken voordat je gaat douchen. Je haar zal hierdoor beschermt zijn tegen het hete water en zal na afloop van je douchebeurt makkelijker te behandelen zijn.

Vette hoofdhuid

Heb je last van een vettige hoofdhuid? Let er dan op dat je de olie alleen aanbrengt vanaf het midden tot aan de punten van je haar en dus niet direct op de hoofdhuid. Daarnaast is een kleine hoeveelheid olie voldoende om je haar te voeden. Gebruik je te veel olie dan heeft je haar en hoofdhuid geen ruimte om te ‘ademen’. Wil je liever geen pure olie gebruiken? Dan zijn er ook speciale haarmaskers te koop die ontwikkeld zijn op basis van natuurlijke kokosolie en bereiken hetzelfde effect op je haar.

Lees ook: Waarom je blarenpleisters op je puistjes moet plakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: MargrietGoodhousekeeping.comByrdie.co.uk | Beeld: Wikimedia Commons, PaulReis123