Veel kritiek op gespierde lichamen vrouwelijke topsporters

”Wat een beest’, hoor je dan’

Nienke van Overveld en Sigrid Koolhaas zijn de twee vrouwelijke topsporters die Nederland volgende maand gaan vertegenwoordigen op het WK Crossfit in Chicago. In RTL Boulevard vertellen zij over de kritiek die ze vaak krijgen op hun gespierde lichaam. Best scheef, want waar mannelijke bodybuilders vooral lof lijken te oogsten met hun spierballen, kunnen gespierde vrouwen rekenen op een hoop commentaar. 

Vrouwen die atletisch en gespierd zijn, lokken vaak onbedoeld toch heel wat reacties uit.

Gespierd lichaam

Ondanks de kritiek is Nienke van Overveld toch heel erg trots op wat haar gespierde lichaam allemaal kan na al dat intensieve trainen. ”Wij zijn superblij met wat we kunnen bereiken en dit is dan gewoon het lichaam dat daarbij hoort.” De opmerkingen die ze soms naar haar hoofd geslingerd krijgt, neemt ze dan ook maar voor lief. Toch wil dat niet zeggen dat ze haar in de koude kleren gaan zitten. ”Je vraagt niet altijd om reacties. ‘Zo wat een beest’, hoor je soms en dan moet je zelf maar bedenken of dat positief of negatief is”, aldus Nienke.

Beeldvorming

Ook Sigrid Koolhaas, die samen met Nienke in het Crossfit-team zit, herkent dit. ”Ze kijken je na, maar ik ben dat inmiddels wel gewend”, vertelt ze. Wel hoopt ze dat ze iets positiefs kunnen bijdragen aan de beeldvorming over gespierde vrouwen. ”We hopen dat vrouwen zich lekker voelen bij het lichaam dat ze krijgen door aan krachttraining te doen.”

Bekijk het fragment van RTL Boulevard, waarin Nienke en Sigrid hun verhaal doenhieronder:

Lees ook: Meghan verloor 50 kilo: ‘Ik viel pas af toen ik geen maaltijden meer oversloeg’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, LINDA | Beeld: Videostill