Met deze tips krijg jij een volle bos krullen die niet uitzakt

Een prachtige bos krullen is ook voor jou weggelegd!

Zou jij ook zo graag een prachtige bos krullen willen hebben, maar lijkt dat niet voor jou weggelegd? Geen nood! Met deze tips kun jij jouw krullen helemaal nieuw leven inblazen en zullen ze niet meer uitzakken.

Het is gelukkig helemaal niet moeilijk.

Reinigen

Allereerst moet je even kijken naar je doucheroutine. Zorg ervoor dat je een shampoo hebt die je haar intensief reinigt en kies voor een conditioner die je haar voedt. Gebruik ook een voedende leave-in conditioner om de voeding helemaal af te maken. Dat laatste is essentieel als je je haar gaat föhnen.

Borstelen of kammen?

Een absolute don’t op het gebied van krullen is de borstel. Heb jij die op je wastafel liggen? Weg ermee! Gebruik enkel een brede kam of je vingers. Een borstel haalt je krullen juist uit je haar. Vooral natte krullen mogen nooit geborsteld worden. Haar gewassen? Ga nu met je hoofd naar voren, zodat je haar naar beneden hangt, en knijp met je vingers de krul in je haar. Gebruik om dit te fixeren een mousse, wax of spray die speciaal gemaakt is voor krullen.

Warm en koud

Dan is het nu tijd voor de föhn. Doe dit nooit in je badkamer, omdat zo’n vochtige ruimte ervoor zorgt dat je krullen meteen uitzakken of gaan pluizen. Heb je echter een koud-knop je föhn? Dan zou het wel kunnen. Wissel warm en koud af en hou de koude functie minimaal 10 seconden op je haar. Als jij je haar nog een extra boost wilt geven, kun je je bos krullen twee keer fixeren. Gebruik haarlak voordat je gaat föhnen en ook naderhand.

Lees ook: Tot welke edelsteen voel jij je aangetrokken? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere