Heb je weleens last van ‘haarpijn’? Het komt hierdoor…

haarpijn
Het is een vervelend, trekkend gevoel

Heb je lang haar en steek je dat graag op of draag je het in een staart? Dan heb je het vast weleens last gehad van het fenomeen haarpijn. Wanneer je je lokken losgooit is je hoofdhuid je meteen dankbaar, helemaal wanneer je jezelf ook nog eens trakteert op een hoofdmassage. Onder het mom: voorkomen is beter dan genezen, zochten we uit waardoor haarpijn veroorzaakt wordt.

Aha, zo zit het dus.

Hoe komt het?
We hebben ontelbaar veel haarzakjes op ons hoofd. Deze haarzakjes zijn ontzettend gevoelig en maken deel uit van het zenuwstelsel. In zo’n zakje ontstaat de haarpijn. Als je je manen vastmaakt met een elastiekje of een knip, ontstaat er druk op de haarzakjes en dat kan zorgen voor haarpijn. Vaak merk je de haarpijn pas op wanneer je je haar los doet. De haarzakjes proberen zich namelijk aan te passen aan de manier waarop we ons haar dragen. Bijvoorbeeld: droeg je je haar vier dagen vast en op de vijfde dag los? Dan raken de haarzakjes opeens geprikkeld. De huid wordt daardoor gevoeliger. Wanneer je je haar los doet, voel je soms pas dat je je last hebt van haarpijn.

Voorkomen
Draag je haar vaker los om haarpijn te voorkomen. Niet alleen bespaar je jezelf van irritaite, maar het is ook nog eens beter voor je haar. Als je je haar elke dag in een strakke knot draagt, kan je haar afbreken, wat voor meer haarverlies zorgt. Wil je je haar wel graag vast doen? Of moet dat voor je werk? Kies van voor een losse vlecht. Ook is het aan te raden om ’s nachts met los haar te slapen.

Lees ook: zo train je je haar om minder snel vet te worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels