Heb je last van ‘rugvetjes’ op je onderrug? Dit doe je tegen ongewenst rugvet!

Heb jij ook last van rugvetjes?

Met de komst van de ultra-strakke skinny jeans werd het een probleem waar veel dames voorheen nooit last van hadden: rugvetjes, ook wel de ‘muffin-top’ genoemd. Bij het dragen van een strakke broek zie je ze ineens zitten, vetkussentjes op je onderrug. Het is iets waar veel vrouwen onzeker over worden, zeker omdat het best lastig is om ze weg te trainen. En je wil ook niet altijd een wijde top aan om jezelf te verhullen. Maar geen nood, er zijn een aantal oefeningen waarmee je de rugvetjes heel gericht aanpakt! 

Vetverbranding
Als je je vetverbranding op gang wil brengen, is het vooral belangrijk om vaak te bewegen. Vooral krachttraining is belangrijk, hiermee kweek je spieren en deze zijn weer belangrijk voor een hoge calorieverbranding. Het vet op je rug verdwijnt hier niet ineens door, maar door spieren te kweken wordt je rug wel steeds wat strakker. Het is namelijk zo dat wanneer je genoeg spierweefsel aanmaakt, je lichaam zelfs vet verbrandt wanneer je niet eens beweegt!

  • Oefening 1 voor thuis: ga op je rug op een matje liggen en span je billen aan alsof je een muntje wilt vasthouden. Strek je armen en benen. Lift je armen, schouders en benen van de grond en houd dit tien seconden vast. Laat alles weer zakken en herhaal zo vaak mogelijk in 1 minuut.
  • Oefening 2 voor thuis: ga op je buik op een matje liggen. Houd je nek goed in lijn met je ruggengraat. Til je voeten, armen en borst van de grond. Ga ‘zwemmen’ door je armen en benen hoger op te tillen en zo heen en weer te bewegen. Houd dit een minuut vol, rust vijftien seconden en herhaal de oefening.
  • Cardio: met cardiotraining verhoog je de hartslag en verbrand je vet. Een goede cardiotraining is bijvoorbeeld aerobics. Combineer cardio met krachttraining als bankdrukken en gewichtheffen.

Zorg ervoor dat je minstens 3 of 4 keer per week meer dan een half uur intensief beweegt en onthoudt, voeding is altijd 80%. Dus, het snoep achter slot en grendel! Succes!

Verder lezen:

  • Wist je trouwens dat je met dít trucje altijd perfecte eyeliner hebt?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Margriet