Lifehack: met dít trucje maak je jouw ‘normale’ mascara waterproof

waterproof mascara

Je kunt gewoon zelf je waterproof mascara maken

Zwemmen, zweten en sporten: sommige vrouwen doen dit toch liever met een likje mascara op. Dat kleine zwarte laagje op je wimpers zorgt er nu eenmaal voor dat we ons nét iets minder make-uploos voelen. In de zomer is een waterproof variant vaak net wat handiger dan een ‘normale’ mascara. Geen tijd om deze aan te schaffen? Geen zorgen, je kunt namelijk heel makkelijk zelf een maken!

DIY

Mascara is een van de make-up items die hels kunnen zijn op een warme zomerdag. Vaak gebruiken we in de zomermaanden een waterproof mascara die ervoor zorgt dat je mascara op z’n plek blijft zitten. Is jouw favoriete mascara er echter niet in een waterproof variant? Dan kun je er ook voor kiezen om ‘m gewoon zelf waterproof te maken!

Topcoat

Hoe je dat doet? Het is eigenlijk heel simpel. Je brengt eerst je gewone mascara aan, en daarna een laagje van een waterdicht product. Het makkelijkst is om voor een mascara topcoat te gaan. Deze topcoat is een kleurloos beschermlaagje en beschermt je wimpers de hele dag tegen (zwembad)water en warmte. Ook kun je een transparante wenkbrauwgel prima gebruiken om jouw mascara waterproof te maken. Ideaal toch?

Andere middelen

Heb je geen wenkbrauwgel of een speciale topcoat in huis? No worries, want je kunt ook een beetje olijf- of kokosolie op je mascara smeren. Dit zorgt er ook voor dat je mascara een extra laagje krijgt, waardoor deze water afweert. Laat dit wel even goed opdrogen voordat je het water in gaat. Succes!

Lees ook: Met deze mascaratips krijg jij nóg mooiere wimpers

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash @ Aleksandra Rupar