Hoe vaak maak jij je make-up kwasten schoon? Zó vaak zou het moeten!

Waarschijnlijk doe jij het veel te weinig!

Make-up kwasten zijn er in verschillende soorten en maten: kwasten, sponsjes, beauty blenders- en in verschillende prijsklassen. Maar of je nu een kwast van M.A.C. Cosmetics of van de Kruidvat hebt, je moet ze hoe dan ook goed schoonmaken. 

En hoe vaak je ze eigenlijk moet reinigen, daar zul je nog van schrikken.

Wekelijkse schoonmaakbeurt

Eigenlijk is het heel logisch: met de kwasten breng je iedere dag je foundation aan. Deze foundation blijft in je kwast zitten, waar zich bacteriën kunnen ophopen. Deze bacteriën wrijf je met vies gereedschap de volgende dag gewoon weer vrolijk over je huid uit. Dat is natuurlijk niet wat je wilt; tijd dus om je gereedschap eens grondig onder handen te nemen. Eigenlijk zou je je kwasten iedere week moeten schoonmaken. En hoe je dat precies doet vertelt dit superhandige stappenplan.

  • Stap 1: heb je hele vieze kwasten in je collectie zitten? Met allemaal opgedroogde foundation ertussen en restjes poeder? Dan is het zaak om eerst zoveel mogelijk overtollig vuil weg te halen met een keukenpapiertje. Doe daarna een laagje olijfolie op een bordje of in een kommetje en wrijf de penselen rustig in de olijfolie rond. Veeg ze af aan keukenpapier.
  • Stap 2: bevochtig nu de kwasten met een beetje water. Zorg ervoor dat je alleen de haartjes en niet het ijzeren gedeelte nat maakt. Leg een schone handdoek neer en leg de kwasten hier in een rijtje op.
  • Stap 3: waar dingen schoongemaakt moeten worden is vaak zeep nodig, zo ook bij kwasten. Doe een beetje milde babyshampoo of andere milde shampoo in je handpalm en draai hier je kwasten in rond. Spoel ze daarna meteen af.
  • Stap 4: je wilt natuurlijk niet dat de kwasten opdrogen in een wilde, ontembare vorm. Buig ze daarom na het uitspoelen in de oorspronkelijke vorm door ze met de haarrichting mee glad te strijken. Knijp aan het uiteinde iets toe zodat er een soort puntje ontstaat. Leg ze weer op het handdoekje en laat helemaal opdrogen.
  • Stap 5: maak tenslotte ook de handvatten schoon door een stukje keukenpapier te bevochtigen met 70% gedenatureerde alcohol en hiermee over de handvatten heen te wrijven.

Lees ook: Wil je er jonger uitzien? Doe dít dan met je make-up

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Beautylab | Beeld: Pexels