Met make-up in de zon? Met deze tips kan dit wel zonder dat je huid beschadigt

Deze tips kunnen al veel verschil maken voor je huid

Ben je iemand die niet vies is van wat make-up elke dag? Dan heb je vast weleens ondervonden dat vol in de zon zitten én veel make-up dragen niet altijd samengaan. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die voorkomen dat jouw make-up van je gezicht smelt wanneer je van plan bent om in de zon te gaan zitten. 

Je huid zal je naderhand dankbaar zijn.

Soorten make-up

De nummer één vijand van de zon en warmte: foundation. Zorg dat je een foundation op oliebasis gebruikt. Deze is veel meer water- en transpirantieproof dan make-up op waterbasis. Tegenwoordig zijn er ook meerdere merken die een speciale zomerfoundation verkopen. Deze zijn minder verstoppend voor de poriën en bevatten een SPF-factor. Met dit UV-filter ben je meer beschermd wanneer je in de zon gaat.

Winter vs. zomer

Je dagelijkse make-uproutine van de winterperiode past qua kleuren vaak niet meer goed bij je huid tijdens de zomerperiode. Draag je vaak oogschaduw? Kies in de zomer dan voor een tint lichter. Mascara kan natuurlijk altijd, maar ga in de zomer voor een waterproof variant. Een dekkende laag foundation is niet nodig in de volle zon. Highlight je gezicht door op de juiste plekken bronzing poeder aan te brengen. Gebruik een met een lichte schimmer erin voor een extra glow. Wat je lippen betreft kun je beter kiezen voor een goede lippenbalsem mét SPF-factor er in. Ook je lippen hebben de juiste verzorging nodig in de warme zomermaanden.

Vier handige tips

  1. Veel vrouwen brengen ‘s ochtends hun make-up aan en smeren later op de dag, wanneer ze in de zon gaan de zonnebrand hier overheen. Toch kun je het beter andersom doen. Ben je net wakker? Smeer dan je gezicht alvast in met een goede zonnebrand (met hoge SPF-factor). Wacht tot het goed is ingetrokken en breng vervolgens je make-up aan. Zo is zowel je make-up als je huid goed beschermd tijdens het zonnen. Vergeet niet gedurende de dag wat zonnebrand bij te smeren.
  2. Neem vooral je make-upproducten niet mee naar het strand. Vanwege de warmte smelt de make-up en veranderen de verhoudingen in de crèmes. In de toekomst zijn ze hierdoor onbruikbaar. Bewaar al je make-upproducten op een koele, droge plek zodat de kwaliteit optimaal blijft.
  3. Smeer je altijd al in wanneer je nog thuis bent. Doe je dit op de weg naar het strand toe of zelfs bij aankomst pas? Dan kan het zijn dat de zonnebrand nog niet goed genoeg is ingetrokken en je alsnog zonneschade kan ervaren.
  4. Spuit vooral geen parfum op je huid voordat je de zon ingaat. De verschillende ingrediënten, en vooral de alcohol in veel parfums kunnen door de sterke zonnestralen hardnekkige pigmentvlekken geven.

Lees ook: Aftersun: de zin en onzin van smeren na het zonnen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: pxhere