Dít is hoe je je make-upspons het beste kunt schoonmaken

make-upspons

Zo krijg je zélfs die hardnekkige foundation uit je spons

Als er één ding is waar wij een gloeiende hekel aan hebben, is het wel het schoonmaken van onze make-upspons. Hoe goed we dat ding ook proberen schoon te maken met allerlei dure zeepjes, die spons blijft vies. Nou, het blijkt dat je die speciale reinigingsmiddelen gerust de deur uit kunnen doen. Het wondermiddel om je make-upspons schoon te maken heb je namelijk al in huis. 

Wondermiddel

Is je make-upspons zo vies dat je niet eens meer kunt zien welke kleur hij oorspronkelijk had? Dan is het tijd voor het grote geschut: zeep. Juist, gewoon handzeep. Het maakt niet uit of je een zeepblokje in huis hebt of een vloeibare variant, ze werken allebei prima. Wel ga je het liefst voor een zeep met niet te veel parfum, omdat je gezicht hier nog weleens gevoelig voor kan zijn. Volg onderstaande stappen om zelfs de hardnekkige foundation uit je spons te verwijderen.

Stap 1: Maak je spons nat

Ten eerste is het belangrijk dat je make-upspons goed vochtig is. Houd ‘m daarom onder een lopende kraan met lauwwarm water. Knijp er een paar keer in om te zorgen dat de spons het water goed opneemt.

Stap 2: Zeep de spons goed in

Als je spons goed nat is, is het tijd om ‘m goed in te zepen. Gebruik je een vloeibare zeep? Spuit de zeep dan rechtstreeks op de make-upspons en masseer dit in de spons. Als je een zeepblok gebruikt, kun je de make-upspons het beste heen en weer tegen de zeep bewegen om een laag op te bouwen.

Stap 3: Uitspoelen

Heb je een goede laag zeep op en in je make-up spons zitten? Dan is het nu tijd om ‘m uit te spoelen met lauwwarm water. Als je spons nog niet helemaal schoon is, herhaal dan stap twee en drie. Spoel je spons net zo lang uit tot er geen viezigheid meer uit komt. Leg ‘m vervolgens opzij om te drogen.

En tada! Je hebt – eindelijk – weer een schone make-upspons! Easy does it. 

Lees ook: Hoe vaak maak jij je make-up kwasten schoon? Zó vaak zou het moeten!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels, Beata Dudová