Deze make-uptrucjes zou elke vrouw boven de 40 moeten weten

make-uptrucs 40+

Om er na je veertigste nog zo stralend mogelijk uit te zien

Naarmate je ouder wordt, zul je merken dat je make-up en gezichtsproducten niet meer zo goed werken als vroeger. Je huid heeft nu eenmaal andere behoeften gekregen. Toch wil je er natuurlijk wel nog steeds stralend uit blijven zien. Met deze make-uptrucjes houd je je huid ook na je veertigste zo mooi mogelijk!

Wanneer je de veertig bent gepasseerd, heeft je huid behoefte aan andere verzorging dan je gewend was.

1. Vloeibare foundation

Hoe ouder je wordt, hoe droger je huid vaak is. Wanneer je foundation aanbrengt op een droge huid, is het goedje extra zichtbaar op de schrale plekken. Ook hoopt het zich sneller op in de lijntjes rondom je mond en ogen. Dat wil je natuurlijk niet! Bij een vloeibare foundation gebeurt dit minder snel dan bij een vaste (poeder)foundation. Gebruik daarom dus een vloeibare variant, die je aanbrengt met een zachte kwast.

2. Geef je ogen extra aandacht

Met een paar handige trucs kun je je ogen extra fris en uitgerust laten lijken. Het krullen van je wimpers zorgt bijvoorbeeld voor een openere blik. Met warme, matte oogschaduwtonen creëer je een uitgeruste look. Wit oogpotlood op de waterlijn van het oog (het binnenste randje) zorgt voor een frisse en open uitstraling.

3. Blush

Je huid kan naarmate je ouder wordt een grauwige uitstraling krijgen. Met blush breng je de kleur terug in je gezicht. Kies voor perzikkleurige blushes, deze helpen je gezicht te laten stralen.

4. Wenkbrauwen

Hoe ouder je wordt, hoe dunner de wenkbrauwen. Toch zijn je wenkbrauwen heel belangrijk voor de uitstraling van je gezicht. Teken daarom je wenkbrauwen bij op de dunner wordende plekken. Kies hierbij voor een potlood in dezelfde kleur als die van je wenkbrauwen. Kleur de plekjes niet in, maar zet kleine streepjes met de haarrichting mee, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Borstel vervolgens je wenkbrauwen uit met een borsteltje om het effect enigszins te verzachten.

Lees ook: Werkt je vochtinbrengende crème niet goed? Wellicht breng je ‘m verkeerd aan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Pure Wow, Margriet | Beeld: Videostill