Dit zijn de beste mascara’s voor gevoelige ogen, volgens specialisten

En je hoeft er niet eens de hoofdprijs voor te betalen

Elke vrouw die een beetje thuis is in de beautywereld weet het wel: een likje mascara op je wimpers kan wonderen verrichten. Het simpele beautyproduct kan je wimpers prachtig liften. Helaas hebben je ogen er ook nog wat van te zeggen. Heb jij gevoelige ogen en kun je niet zo goed tegen de meeste mascara’s? Maak je geen zorgen. Experts bogen zich over de kwestie.

Gevoelige ogen? Met deze mascara’s voorkom je traanogen.

Ingrediënten om te vermijden

Het juiste product kan je wimpers voorzien van volume en extra lengte. Maar vind die juiste maar even. Het kan een flinke zoektocht zijn wanneer je gevoelige ogen hebt. Het is natuurlijk wel een beetje een breed begrip. Je kunt er last van hebben vanwege (seizoensgebonden)allergieën, migraine of door je contactlenzen. Gelukkig kun je wijs kiezen wanneer het aankomt op je mascara. ”De ingrediënten in veel mascara’s die voor lengte en volume zorgen, kunnen je zicht negatief beïnvloeden”, vertelt Mark Jacquot, klinisch directeur aan LensCrafters, aan Well + Good. Hij raadt daarom aan om altijd het label te lezen en vertelt dat je de volgende ingrediënten het beste kunt mijden: aluminiumpoeder, propyleenglycol, retinylacetaat en kleuradditieven.

Advies

Make-upartiest Molly R. Stern merkt dat mensen erg beginnen te tranen als ze niet goed tegen een bepaalde mascara kunnen. Het resultaat? Verpeste make-up. We kunnen ons daarentegen ook voorstellen dat alle ingrediënten op mascara’s lezen best een klusje is. Daarom een overzicht met de beste mascara’s voor gevoelige ogen:

Rimmel Lash Accelator Mascara Black – €14,49 

Make-upartiest Molly R. Stern zweert bij deze mascara. Ze kiest deze altijd voor haar eigen ogen die naar haar zeggen ‘erg gevoelig’ zijn. En het doet gewoon wat je van een mascara verwacht: het zorgt voor lengte en het stimuleert ook nog eens wimpergroei.

Chantecaille Faux Cils Longest Lash Mascara – €65

Wie het mag stellen met een royaler budget en voor wie een mascara wat mag kosten, kan terecht bij deze mascara. Stern geeft toe dat het een investering is, maar je kunt volgens haar niet de mist in gaan met deze Chantecaille mascara. Het is – zoals zij het noemt – valse wimpers in een flesje.

Ilia Limitless Lash Mascara – €30

Een wat goedkopere bondgenoot is deze Ilia mascara. Het is een natuurlijke mascara die je wimpers mooi krult en voor extra lengte zorgt. Ook worden je wimpers ook nog eens gehydrateerd door de bijenwas en Shea butter.

Crunchi Lashes For Days Mascara – €25,29

Niet alleen make-upartiesten zijn lovend over deze mascara, maar ook de reviews zijn lovend. Volgens veel mensen met gevoelige ogen is dit de enige mascara die geen jeukende ogen als resultaat heeft. Niet zo gek, want deze mascara wordt gemaakt van enkel natuurlijk ingrediënten.

Clinique Lash Power Mascara Long-Wearing Formula – €24,00

Naast make-upartiest Stern is ook make-upartiest Alinia Lopez lovend over deze mascara. “Ik vind Clinique het merk wanneer het aankomt op producten voor een gevoelige huid”, vertelt ze aan Well + Good.

Lees ook: Dit is de fijne make-uptruc van hertogin Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unspash