Huh: hierom zou je altijd je wimpers nat moeten maken vóórdat je mascara opdoet!

Deze mascara-truc is geweldig

Als je aan vrouwen vraagt zonder welk make-up artikel ze de deur liever niet uitgaan is dat negen van de tien keer mascara. Een likje verf op de wimpers zorgt ervoor dat je er meteen frisser en wakkerder uitziet. Maar wist je dat je eigenlijk altijd je wimpers nat zou moeten maken voordat je mascara aanbrengt?

Make-up en water, het klinkt als een rare combi, maar geloof ons: het is geniaal.

Instant vol en lang
Als je je wimpers voor het aanbrengen van mascara nat maakt is het effect intenser en blijft het langer zitten. Haargoeroe van de sterren Leanne Citrone zweert bij deze bijzondere truc en vergelijkt het met je lichaam nat maken voordat je bodylotion aanbrengt. “Ik maak mijn wimpers altijd eerst nat voor ik mascara aanbreng. Het is net zoals wanneer je een bodylotion gebruikt na het douchen. Het aanbrengen gaat een stuk makkelijker en het resultaat blijft ook langer mooi!”

  1. Maak je vinger een beetje nat en duw hem daarna tegen je wimpers aan. Het resultaat? Instant gelifte wimpers!
  2. Een nog betere manier is om water als primer voor je wimpers te gebruiken. Deze methode geeft je meteen extra volume én lengte. En zeg nu zelf: dat willen we toch allemaal?

Test
Om bewijs te hebben dat het simpele trucje ook echt werkt, testte een redacteur van tijdschrift Marie Claire het uit. En ook deze vrouw was overdonderd door het effect van water. “Ze mogen niet doorweekt zijn, maar een beetje water helpt echt om je mascara aan te brengen, zeker als hij al wat begint uit te drogen. Het is ook makkelijker om verschillende laagjes aan te brengen.” Wij gaan het ook proberen!

Lees ook: Heb jij ook áltijd mascaraklontjes in je wimpers? Met dit bizarre trucje is dat verleden tijd!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metronieuws | Beeld: Unsplash