Met deze scheermethode krijg je de gladste oksels

Stoppelvrije oksels? Yes, please!

In de zomer laten we onze oksels vaak wat meer zien dan normaal, maar ook in de winter willen we natuurlijk zijdezachte oksels zonder stoppels. Wij delen een stappenplan om het voor elkaar te krijgen. 

Stap 1: neem de tijd

Even snel je oksels scheren in de ochtend terwijl je bij de wasbak staat? Het kan, maar het is zeker niet ideaal. Je scheert je oksels dan wanneer ze eigenlijk nog veel te droog zijn. Het is beter om je oksels goed nat te laten worden met warm water tijdens het douchen, zodat de haarzakjes een beetje open gaan staan. Het is dan makkelijker om de haartjes te verwijderen en de kans op irritatie is kleiner. 

Stap 2: Scrubben

Je oksels voor het scheren scrubben wordt nog weleens vergeten, maar het is zo belangrijk. Het voorkomt dat je last krijgt van ingegroeide haartjes en je kunt je oksels beter scheren omdat je de dode huidcellen hebt verwijderd. Ook zorgt het ervoor dat de haren in de juiste richting terug groeien.

Stap 3: Juiste spullen

Gebruik altijd scheerschuim en een scherp scheermesje. De huid van je oksel is maar heel dun en als het mesje niet scherp is, kan dit je huid irriteren. Ook is het belangrijk om altijd scheerschuim te gebruiken zodat het mesje beter over je huid glijdt.

Stap 4: Scheer dezelfde plek niet te vaak

Doordat je oksel een holte is, is het lastiger om te scheren dan je benen. Om ervoor te zorgen dat elk plekje glad is, gaan veel vrouwen regelmatig met het scheermes over dezelfde plek. Helaas is dat ook niet erg bevorderlijk voor je oksels, ook dit kan voor irritatie zorgen. Door scheerschuim te gebruiken kun je precies zien welk deel je al wel hebt geschoren en welk deel niet. Zo voorkom je dat bepaalde plekken te vaak worden geschoren.

Stap 5: Tijdstip

Het juiste tijdstip om je oksels te scheren is ’s avonds. Zoals we eerder al zeiden is de huid bij je oksels vrij dun en kwetsbaar. Door je oksels ’s avonds te scheren krijgen ze de gelegenheid om ’s nachts te herstellen.

Stap 6: Scheerrichting

Wanneer je je benen scheert is het een vrij recht werkje: je gaat gewoon van onder naar boven. Voor je oksels geldt weer iets anders. De haren op je oksels groeien namelijk alle kanten op, waardoor je je haren beter kunt verwijderen als je verschillende richtingen toepast tijdens het scheren. Pas alleen wel weer op dat je niet te vaak met je scheermes over een bepaald stukje huid gaat.

Lees ook: Deze 6 fouten maken we allemaal tijdens het scheren van de bikinilijn

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Anna Tarazevich (Pexels)