Dit moet je altijd doen voor je op de weegschaal gaat staan

weegschaal

Wij gaan het onthouden!

Ook in februari proberen we ons goede voornemen om een kilootje -of vijf- af te vallen, vol te houden. Elke week staan we even op de weegschaal om te kijken of al dat harde trainen zijn vruchten al heeft afgeworpen. Wat een klap kan het dan zijn als je ziet dat je 300 gram bent aangekomen. Ach, het komt vast door die spijkerbroek die je aanhebt, die is best zwaar. Maar is dat wel echt zo?

Moet je je kleding meerekenen?

Wegen
Eerst nog even naar de wc gaan voor een nummertje twee en je spieren aanspannen wanneer je op dat ding gaat staan. Het zijn allemaal dingen die we doen in de hoop dat die wijzer op de weegschaal wat verder naar links gaat. Als je niet ziet dat je ietsje lichter bent, geef je gefrustreerd je kleding de schuld, maar is dat terecht? Jazeker! Uit onderzoek blijkt dat er een gemiddeld getal is dat je van je totale gewicht mag afhalen.

 

Het getal
Ja, we weten het het. Je kunt beter zonder kleding aan op de weegschaal gaan staan als je precies wilt weten hoe zwaar je bent, maar soms heb je daar geen tijd -of geen zin- in. Welk getal je dan van je gewicht mag afhalen? De onderzoekers van Grand Forks Human Nutrition Research Center zochten het voor je uit. Voor de studie werd een groep van vijftig personen regelmatig gewogen. Dit werd elk seizoen gedaan met en zonder kleding. Hieruit bleek dat vrouwen die met kleding op de weegschaal gingen staan gemiddeld 0,79 kilo van hun totale gewicht mogen aftrekken en dat dat voor mannen 1,2 kilo is.

Dat gaan wij onthouden voor de volgende keer.

Lees ook: Dit kan de reden zijn dat je niet afvalt, terwijl je wél onder je caloriebehoefte eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pixnio