Nagellak uitgedroogd? Zo maak je ‘m in een minuutje weer smeerbaar

Je nagellak is zo weer vloeibaar

Mooi gelakte nagels kunnen net dat beetje extra geven aan een outfit. Nu zul je altijd zien dat de kleur die jij wilde gebruiken net opgedroogd is en jij geen tijd hebt om nog even naar de winkel te rennen. Heel frustrerend. Gelukkig is daar een oplossing voor! Je kunt je nagellak namelijk heel gemakkelijk weer vloeibaar maken in een mum van tijd. Zo heb je altijd prachtig gelakte nagels, zelfs als je denkt dat een nagellak niet meer te redden is.

Welke kleur kies jij?

Nagellakremover

Het enige wat je nodig hebt voor dit trucje is een beetje nagellakremover en dat heb je vast wel in huis. Het werkt als volgt:

  • Doe een beetje van deze nagellakremover in een glazen of stenen bakje. Kies niet voor een plastic variant, omdat de kracht van de remover het plastic kan laten smelten.
  • Doop hier nu het kwastje van de uitgedroogde nagellak in en verwijder met wattenstaafjes de nagellak die aan het kwastje zit. Je kunt hier ook keukenpapier voor gebruiken, maar gebruik liever geen wattenschijfjes. Die kunnen gaan pluizen en dan heb je een probleem.
  • Het enige wat je nu nog rest is het kwastje weer op het potje te draaien en even te schudden. De nagellakremover werkt magisch op de nagellak en hij is gewoon weer smeerbaar!

Hitte

Een andere truc om je nagellak weer vloeibaar te maken is om ‘m te verhitten. Zet je potje nagellak voor een half uur tot een uur in een schaaltje kokendheet water en daarna is de nagellak weer te smeren als vanouds. Dit werkt ook door de nagellak warm te föhnen. Zo simpel kan het zijn.

Lees ook: Door het dragen van deze kleur zie je er welvarender uit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere