Maak een natuurlijke lippenscrub met 3 ingrediënten en krijg zijdezachte lippen

lippen beschermen zon lippenscrub

Je lippen waren nog nooit zo zacht dankzij deze natuurlijke lippenscrub

Onze lippen hebben heel wat te verduren met deze warme zomerdagen. We vergeten soms om ons goed te hydrateren als het zo warm is. Van binnenuit ben je uitgedroogd en je lippen zijn het eerste lichaamsdeel die dit aangeven. Het gevolg? Droge, gesprongen of losse velletjes op je lippen. Gelukkig kun je met deze zelfgemaakte, natuurlijke lippenscrub al deze problemen oplossen.

Deze 3 ingrediënten hebben we al in huis!

Verbrande lippen

Wat je misschien nog niet wist is dat je lippen ook kunnen verbranden door de zon. De huid van de lip is fragiel, dun en bevat minder pigmentcellen. Op oudere leeftijd bestaat de kans op zonneschade aan de lippen. Dit wordt in de medische wereld ook wel cheilitis actinica genoemd. Veel mensen vergeten om ook de lippen goed in te smeren wanneer ze in de zon gaan liggen. Belangrijk is daarom om een lippenbalsem in de zomer te gebruiken waar een zonnebrandcrème in is verwerkt. Daarnaast is het ook belangrijk om er bewust van te zijn dat je je eigen lippen niet nat moet maken met je eigen speeksel. Door aan je lippen te likken maak je ze even nat, maar speeksel verdampt sneller. Het gevolg hiervan is dat je lippen droger zullen zijn dan voordat je ze had natgemaakt.

Natuurlijke lippenscrub

Wil je je lippen nóg wat extra verzorging bieden in de zomer? Dan is een zelfgemaakte, natuurlijke lippenscrub de oplossing! Je hebt de scrub binnen een paar minuten klaar, het biedt de juiste verzorging én je lippen zullen naderhand zijdezacht aanvoelen. Door je lippen te scrubben verwijder je makkelijk alle losse velletjes en ondersteun je de uitgedroogde huid. Voor de natuurlijke lippenscub heb je slechts 3 ingrediënten nodig:

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels (kristal)suiker

Dit moet je doen:

Meng de kokosolie en de honing in een klein schaaltje goed door elkaar. Voeg de (kristal)suiker toe en zorg dat dit goed door de kokosolie en honing is vermengd. Stop de natuurlijke lippenscrub in een afsluitbaar potje. Plaats op de top van je wijsvinger wat scrub en verdeel de scrub goed over de huid van je lippen. Ook kun je je lippen over elkaar wrijven voor een goed gescrubd resultaat. Spoel tenslotte de natuurlijke lippenscrub er af met wat lauwwarm water.

Bekijk hier de volledige instructievideo van LibelleTV:

Lees ook: Dit deden wij altijd fout: dít is het beste moment om dagcrème aan te brengen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: Pixabay