Deze nineties trends maken anno 2020 een heuse comeback

nineties trends

Waan je terug in de jaren ’90 met deze trends

De nineties zijn terug van weggeweest. Van satijnen slip dresses tot de extreem kleine zonnebrillen. Het is wel duidelijk dat de 90’s weer helemaal hip zijn. Wij delen de grootste trends uit de jaren negentig die een comeback maken. 

Slip dresses

We zeiden het al, slip dresses zijn helemaal hip. De mix tussen een elegante avondjurk en nachtjurkje is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In de jaren negentig vooral bekend geworden door de iconische transparante variant van supermodel Kate Moss, maar anno 2020 kan iedereen zich model wanen in zo’n jurk.

Tie dye

Denk je jaren negentig, dan denk je waarschijnlijk aan tie dye. Van grunge-zangers tot R&B-sterren, iedereen droeg dit bijzondere printje. Bijna dertig jaar later is het printje helemaal terug. Tie dye loungepakken, tie dye oversized t-shirts en tie dye jurkjes. Alles mag en kan in het vrolijke printje. Mocht je een middagje vrij hebben, dan kun je het kleurrijke printje makkelijk zelf maken.

Bandana’s

In de 90’s was de bandana geliefd bij sterren als Jennifer Lopez en Tupac. Niet alleen op het hoofd, maar ook als top. Anno 2020 mag de bandana weer uit de kast gehaald worden.

90’s zonnebril

Van ovale zonnebrillen tot extreem kleine glazen, retro zonnebrillen zijn helemaal hot and happening. Met zo’n zonnebril maak jij jouw outfit helemaal af.

Haltertopjes

Laat je schouders zien met deze nineties trend. Misschien heb je zelfs nog wel een exemplaar in je kast hangen. Dit 90’s topje is een favoriet van modellen Kendall Jenner en Emily Ratajkowski en zangeres Dua Lipa.

Baguette bag

Oui oui, de baguette bag is helemaal hip. “Is it a bag? No, it’s a Baguette.” Deze iconische zin uit een aflevering van Sex and the City kun je je wellicht nog herinneren. Hier heeft Carrie het over haar Fendi-tasje. Het kleine tasje is weer terug van weggeweest. Je kunt er niet veel meer dan je telefoon en een paar pasjes in kwijt, maar mooi is-ie wel.

Strappy sandaaltjes

De naam zegt het eigenlijk al wel. Bij deze sandaaltjes heb je verschillende bandjes om je voet gewikkeld. Het schoeisel draagt ook wel de naam barely there sandals, aangezien ze niet veel van je voeten omvatten.

De haarklem

Wij hadden vroeger een enorm grote verzameling haaraccessoires. Nog steeds is een haarklem ideaal als je even geen zin hebt in haar in je gezicht. Toch is het ook een waar fashion statement. Twee vliegen in een klap, lijkt ons.

Lees ook: Deze zelfgemaakte spiegel is een ware trend op Instagram

Bron: Glamour | Beeld: Pexels