Oeps, doe jij dit ook? Déze drie ochtendrituelen laten je er ouder uitzien

 

Oei, hier hadden we nooit over nagedacht

Iedereen heeft zo z’n ochtendrituelen. Voor de een bestaat dat uit continu snoozen, een ander start de dag steevast met een straffe bak en weer een ander staat een half uur voor de spiegel. Niks mis met een ochtendritueel, hoewel. Een paar dingen kun je beter skippen. Deze vier dingen zorgen er namelijk voor dat je er ouder uitziet dan je bent.

Wij laten het meteen. 

Gezicht reinigen in de ochtend

Je gezicht ’s avonds reinigen is belangrijk. Je huid vernieuwt zich namelijk wanneer je slaapt. Je huid ’s ochtends ook reinigen? Dat is geen goed plan. Het is belangrijk voor je huid om natuurlijke oliën vast te houden. Gebruik je in de ochtend een reinigingsproduct voor je gezicht? Dan was je de oliën weg en droogt je gezicht uit. Hierdoor kun je er ouder uitzien. Wil je wel graag je gezicht wassen? Gebruik dan alleen wat water.

Je slaat een serum over

Elke dag wordt je huid blootgesteld aan schadelijke stoffen die in de lucht hangen. Iets waardoor je huid sneller kan verouderen. Breng daarom altijd onder je gezichtscrème een serum aan. Kies een serum die vitamine C, E, ferulinezuur, groene thee en/of lypoceen bevat. Deze anti-oxidanen beschermen de tere huid.

Je gebruikt geen zonnebescherming

Als de zon amper schijnt lijkt het wat overdreven om je huid in te smeren met zonnebrandcrème, maar niets is minder waar. Ook op een grauwe dag of in de winter kan de zon je huid beschadigen. Lekker smeren!

Lees ook: Met deze 4 tips krijg jij een schitterende huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: videostill 13 going on 30