Olijfolie: een beautytopper uit je eigen keukenkastje

olijfolie

Olijfolie als beautymiddel is ook nog eens goed voor je portemonnee

Een flinke scheut olijfolie doet wonderen voor je gebakken aardappeltjes, saladedressing of vleesmarinade. Maar dat je olijfolie ook op je lichaam kan gebruiken? Dat hadden we niet verwacht. Van je handen tot je voeten, je haar tot je poriën: je lichaam zal je dankbaar zijn. En wij leggen je uit hoe dit werkt!

Olijfolie zit namelijk bomvol antioxidanten.

Handen en voeten

Olijfolie fungeert als verzorgend product voor je handen en voeten. Droge nagelriemen? Met een watje en wat olijfolie is dit zo verdwenen. Dit geldt ook voor droge hielen. Smeer die voeten in met wat olie en je zal zien dat de droogheid verdwijnt.

Haar

Last van gespleten haarpunten? Dan kan een beetje olijfolie wonderen doen. Dit kan je doen door een fles olijfolie mee je douche in te slepen, maar echt handig is dat niet. Om het gebruik van olijfolie in je haar iets makkelijker te maken is het ook mogelijk olijfolie met je favoriete shampoo of conditioner te mengen.

Huid

Olijfolie op je gezicht smeren? Dit lijkt in eerste instantie geen goed idee. Door de vettigheid van de olie zullen toch al je poriën verstoppen? Niets is minder waar. Olijfolie heeft geen verstoppende werking op je gezicht, het zorgt er daarentegen juist voor dat je huid goed gehydrateerd wordt. Meng olijfolie met suiker en je hebt een natuurlijke scrub. Wedden dat je huid hier blij van wordt!

Lippen

Heb je hele droge lippen? Smeer dan eens wat olijfolie om de droogheid te verminderen. Door een dun laagje olijfolie op je lippen aan te brengen, heb je binnen no-time weer zachte lippen. Pas wel op met de zon! Door de olie op je lippen is de kans op verbranding erg groot. Smeer je lippen daarom ‘s avonds in, zodat je hier geen last van krijgt.

Lees ook: Dit zijn de beste mascara’s voor gevoelige ogen, volgens specialisten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash