Om déze reden krijg je sneller puistjes als je stress hebt

stress puistjes

Wist jij dit al?

Vraag jij je weleens af waar al die puistjes vandaan komen? En heb je de afgelopen meer stress ervaren dan normaal? Grote kans dat die vervelende bultjes door stress komen. Wij vertellen hoe dat kan.

Stress in je leven

Het lijkt wel alsof onze huid meteen reageert als we stress ervaren, maar daar is volgens een dermatoloog een logische verklaring voor. Stress beïnvloedt namelijk de aanmaak van adrenaline en activeert onze vecht- en vluchtreactie. Dit kan ons cortisolniveau verhogen en dit kan weer leiden tot puistjes, acne, roodheid en een gevoelige huid.

Olie in je huid

Volgens Charlotte Ferguson, dermatoloog, psycholoog en oprichter van Disciple Scincase, heeft het ook te maken met de verhoogde productie van olie in je huid. “Deze verhoogde productie van olie kan poriën gemakkelijk verstoppen, waardoor acne kan ontstaan. Stress zorgt er ook voor dat het bloed in de huid wegstroomt naar delen van het lichaam die belangrijker zijn om te overleven (die goede oude vecht- of vluchtreactie). Deze verminderde beschikbaarheid van bloed kan huidproblemen veroorzaken, zoals verergering van acne”, aldus Ferguson.

Puistjes verzorgen

Er is geen reden voor paniek als je ineens een uitbraak op je kin, neus of voorhoofd krijgt. Natuurlijk helpt het om meer te ontspannen, maar er zijn ook andere dingen die je kunt proberen. Kijk bijvoorbeeld naar je voeding, slaappatroon en dingen waar je stress van krijgt. En wees wat liever voor je huid, met zachte en verzorgende producten. Binnen no time ziet je huid er weer prachtig uit!

Lees ook: Moet je je gezicht nou wel of niet elke ochtend reinigen?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Marie Claire, Stylist.co, Grazia | Beeld: Pexels