Oppassen: dit gebeurt er wanneer je een gezichtsmasker te lang laat zitten

Het kan een averechts effect geven

Zo af en toe heeft je huid een opkikkertje nodig. Met de nodige smeersels maak jij je huid minder vet, droog en pukkelachtig. Een egaal koppie willen we allemaal. Maar voordat je dat ene gezichtsmasker op je hoofd smeert en een goede film aanslingert, pas op dat je ‘m niet te lang laat zitten. Een dermatoloog legt uit hoe het zit.

De exacte ‘draagtijd’ verschilt per masker.

Gezichtsmasker

Laten we beginnen met de positieve eigenschappen van een gezichtsmasker. Want waarom zou je eens in de zoveel tijd een gezichtsmasker aanbrengen als je ook al dagelijks dag- en/of nachtcrème gebruikt? Eigenlijk is het heel simpel, want een masker laat je langer op de huid zitten. Hierdoor verdampen de ingrediënten minder snel en kunnen stoffen beter in de huid doordringen. Daarnaast zitten in veel maskers extra vitaminen die je huid een extra boost van buitenaf kunnen geven. Genoeg redenen dus om je huid wekelijks te verwennen met een verzorgend maskertje.

Benieuwd wat er met je huid gebeurt wanneer je een masker te lang op je gezicht laat zitten? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2