Oppassen: dit gebeurt er wanneer je een gezichtsmasker te lang laat zitten

Het kan een averechts effect geven

Zo af en toe heeft je huid een opkikkertje nodig. Met de nodige smeersels maak jij je huid minder vet, droog en pukkelachtig. Een egaal koppie willen we allemaal. Maar voordat je dat ene gezichtsmasker op je hoofd smeert en een goede film aanslingert, pas op dat je ‘m niet te lang laat zitten. Een dermatoloog legt uit hoe het zit.

De exacte ‘draagtijd’ verschilt per masker.

Poriën

Verstopte poriën willen we allemaal niet. Want hoe meer verstopte poriën, hoe meer puistjes. Smeer je een hydraterend gezichtsmasker op je gezicht? Pas op dat je ‘m niet te lang laat zitten. De hydraterende delen in het masker zullen namelijk je poriën verstoppen. Hanteer de maximale tijd op de verpakking en probeer hier niet meer dan een aantal minuten van af te wijken.

Uitdroging

Heb je last van een vette huid? Grote kans dat je een fijn kleimasker hebt uitgekozen. Pas hier wel mee op, aangezien de zuiverende delen in dit masker na een lange tijd voor uitdroging zorgen. Hanteer ook bij dit masker de tijd op de verpakking en probeer hier niet van af te wijken.

Niet te vaak

Daarnaast is het ook verstandig om niet té vaak een masker op je gezicht te smeren. Het is een intensief middeltje, niet bedoeld voor alledaags – tenzij de verpakking iets anders aangeeft natuurlijk! Pak een paar keer per week een momentje, houd het masker niet te lang op en voilà: je huid zal je dankbaar zijn.

Lees ook: Back to the 90’s: deze kleur mascara is terug van weggeweest

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: GRAZIA | Beeld: Unsplash