Ouch: dit zijn de meest pijnlijke plekken voor een tattoo

Goed om te weten..

Om helemaal goed voorbereid te zijn voordat je een tattoo gaat zetten, is het handig dat je alvast een plek uitzoekt waar je hem graag wil hebben. Natuurlijk wil je het liefst niet de meest pijnlijke plaats die er is, maar welke plekken zijn dat eigenlijk? Mocht jij nog niet zeker weten waar jij je tattoo wil hebben, dan zou dit kunnen helpen om het perfecte plekje te bepalen.

Pijnlijke plekken voor een tattoo

Sommige gebieden doen nou eenmaal veel meer pijn dan andere. Dit heeft te maken met zenuwverbindingen. Als er een vetkussentje tussen de huid en de zenuwen zit, wordt de pijn minder direct aan de zenuwuiteinden doorgestuurd dan op andere plekken. Op plaatsen waar we relatief weinig vetweefsel hebben, moet je jezelf voorbereiden op flink wat pijn. Tot slot kun je je voorstellen dat een naald dichtbij het bot ook niet bepaald een pretje is. Goed, nu ben je natuurlijk razend benieuwd aan welke plekken je je beter niet kunt wagen als je een lage pijngrens hebt. Dit zijn ze.

Heupen, enkels, knieën en scheenbenen

Je raadt misschien al waarom dit geen prettige plekjes zijn: het zit dicht op het bot. Ook de huid is hier vaak wat dunner waardoor het erg gevoelig is.

Gezicht, tepels, handen en voeten

Op deze plekken lopen veel zenuwuiteinden waardoor een tattoo zetten enorm pijnlijk kan zijn. En hoewel je je misschien afvraagt hoe vaak er iemand een tattoo op of rondom de tepel laat zetten, komt dit in de praktijk best vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan een reconstructie bij vrouwen die borstkanker hebben gehad.

Polsen, ruggenwervel en ribben

Dit zijn plekken die naar kunnen zijn omdat er zich in verhouding weinig vetweefsel bevindt. Ook is de huid hier soms dunner waardoor het extra gevoelig kan zijn. Let wel: iedereen ervaart pijn anders, dus het verschilt enorm!

Lees ook: Aha: zó maak je de perfecte cappuccino

Bron: barberdts, cosmopolitan | Beeld: Pexels, Dominika Roseclay