8x deze outfitfouten doen je voorkomen rommelig ogen

outfitfoutjes

Deze outfitfouten zijn makkelijk te voorkomen

Als je een avondje op de bank voor de boeg hebt, hoef je aan je outfit geen aandacht te besteden. Ga je de deur wel uit? Dan wil je verzorgd overkomen. Alleen zorgen de volgende outfitfouten ervoor dat je voorkomen juist wat rommelig oogt.

Vooral aan nummer 3 maken velen zich schuldig.

1. Slecht strijkwerk

Gelukkig hoeft niet alles door je strijkijzer onder handen genomen te worden, maar blousejes en overhemden verdienen wel een strijkbeurt. Let vooral op kragen van overhemden. Kreukels in je kleding kan slordig en laks overkomen, met name wanneer je een sollicitatiegesprek hebt en een goede eerste indruk wilt maken.

2. Wit dragen dat niet meer echt wit is

Heb je een wit shirt dat per ongeluk een keer met de andere was is meegewassen en oogt je wit meer als een lichte kleur grijs? Of heb je een wit shirt dat wat vergeeld is? Dan kan ook dit een beetje rommelig overkomen. Ben je niet klaar om je vergeelde witte shirt vaarwel te kussen? Laat het dan een paar uur in een emmer weken met schoonmaakazijn. De kans is groot dat je je kleding weer wat witter krijgt.

3. Elastiekjes om je pols

Mensen met lang haar herkennen de struggle wel: je hebt een haarelastiekje nodig, maar die is in geen velden en wegen te bekennen. Op een of andere manier ben je die dingen altijd kwijt en daarom dragen veel mensen een elastiekje om de pols voor als ze ‘m nodig zijn. Maar zeg nu zelf: ziet het er nu echt zo charmant uit als jij een haarelastiekje – met misschien nog een paar haren eraan – om je polst draagt?

4. Afgebladerde nagellak

Nagellak is dan niet zozeer een outfit, maar het kan er wel voor zorgen dat je uiterlijk er onverzorgd uitziet. Zodra je nagellak begint te bladderen, zou je het er eigenlijk af moeten halen. Daarna kun je je nagels natuurlijk weer lakken, maar het is beter om je nagels even te laten ademen.

5. Te lange broekspijpen

Met name de dames met de wat kortere benen lopen nog weleens tegen een te lange broek aan. Omslaan? Het is een optie, maar een broek die te lang is draagt niet bij aan een elegante uitstraling, bovendien slijten de broekspijpen dan ook snel. Bij bepaalde winkelketens kun je je broek ook in laten korten en dat is zeker de moeite waard.

6. Verkleurde kleding

Zwarte kleding verbleekt al snel als het tig wasbeurten heeft meegemaakt. Wil je je zwarte kleding zo lang mogelijk zwart houden? Was de kleding dan binnenstebuiten en het liefst op een zo koud mogelijke temperatuur. 

7. De hele tijd aan je kleding moeten trekken

Als je kleding niet goed zit en je moet het de hele tijd weer op z’n plek duwen of trekken, dan oogt dat ook wat vreemd. Een behabandje dat bijvoorbeeld niet straks genoeg zit, waardoor je ‘m de hele tijd weer op de schouder moet positioneren. Of een strapless jurk die langzaamaan naar beneden zakt en weer omhoog getrokken moet worden. Kun je niets doen om het opnieuw positioneren van je kleding te voorkomen? Overweeg dan om de kleding toch weg te doen.

8. Dierenharen

Het is zo leuk om een huisdier te hebben en met je viervoeter te knuffelen, maar je huisdier laat al snel haren achter op je kleding. En dat ziet er een beetje slordig uit. Gelukkig is dat heel makkelijk te verhelpen met een kledingroller.

Lees ook: 6 tips om hippe kinderkleding voor een leuke prijs te kopen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest |Beeld: Unsplash