Met deze trucs gaat je parfum jaren langer mee!

Zo beleef je een stuk langer plezier van je favoriete geurtje!

Je herkent het probleem vast wel: voordat je ‘s ochtends de deur uitgaat spuit je parfum op en een paar uur later is de geur compleet vervlogen. Super vervelend, maar het goede nieuws is: je kunt er iets aan doen! Volgens experts heeft het probleem namelijk te maken met de manier waarop je je luchtje bewaart. Met deze trucs geniet je tot jaren langer van je lievelingsgeurtje!

Parfum-guru Mark Knitowski van Victoria’s Secret deelt zijn beste tip.

Aluminiumfolie

Je parfum kun je volgens Mark Knitowski het beste bewaren op een koele, donkere plek, zoals de koelkast! Zo kun je ervoor zorgen dat je luchtje tot wel twee jaar langer meegaat. ”Warmte en zonlicht zorgen er namelijk voor dat je geur door verdamping zijn intensiteit verliest. Ook een effectieve methode: je flesje inwikkelen in aluminiumfolie om verdamping tegen te gaan. Carl Groenewald, parfum ambassadeur van Dior, is het roerend eens met Knitowski. Ook hij benadrukt het belang van een goede bewaarplek van je geurtje. De originele doos is volgens hem ook een geschikte plaats om hem in op te bergen.

Niet weggooien

Als je er nu gelijk aan denkt om al die flesjes die al tijden in de vensterbank staan weg te gooien, wacht dan nog maar even. Ze hoeven namelijk niet meteen de prullenbak in, zegt Debbie Wild, Global Lifestyle Director van Jo Malone Londen. Er zijn namelijk meerdere manieren om de geur weer te verbeteren. ”Door een aantal schoonheidsproducten te gebruiken voordat je je parfum opspuit, creëer je diepte en zorg je ervoor dat de geur langer op de huid blijft zitten”, zo legt ze uit. ”Begin met het reinigen van je huid, smeer vervolgens wat bodylotion op en breng daarna je parfum aan. De huidproducten zorgen voor een goede basis om je geurtje op te spuiten.” De beste plekken om je parfum aan te brengen, zijn je pols, keel, achterkant van je knie en de binnenkant van je elleboog.

Lees ook: Waarom je nooit parfum in je haar moet spuiten

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash