Overweeg jij een piercing in je oor? Probeer deze 3 fouten te vermijden

Een piercer legt uit hoe dit zit

Ze noemen het op Instagram ook wel een #earparty, aangezien al die piercings je oren flink opfleuren. Dit feestje in je oor wordt steeds populairder, aangezien je menig vrouw niet meer met ‘kale oren’ spot. In vrijwel elke piercing- of juwelierwinkel kun je een gaatje in je oren krijgen,  maar het is toch verstandig om met het een en ander rekening te houden. Soms gaat er namelijk nog weleens wat mis. 

Piercer Brian Keith Thompson van Body Electric in Los Angeles legt aan Who What Wear uit wat de drie veelvoorkomende fouten zijn.

1. Het komt nog heel precies

Volgens Thompson zijn er eigenlijk twee belangrijke factoren als het om piercen gaat. Je krijgt een naald door je lichaam én je kiest de juiste piercing. “Heel wat mensen denken dat een piercing zetten een heel logisch stramien volgt: je gaat naar de piercer en that’s it”, geeft Thompson aan. De piercer ziet vaak dat mensen veel geld uitgaven aan piercings die hen eigenlijk niet goed stonden. Hoe het dan wel moet? Volgens Thompson moet je nadenken over de plek en het juweel. “Niet elk juweel past in elke zone”, geeft de piercer aan.

2. Poetsen

“Ik krimp ineen van mensen die binnenkomen met extreem vuile oren”, geeft Thompson aan. Door al het gebruik van shampoo, lotions en zeep is het logisch dat je piercing zo nu en dan een poetsbeurt nodig heeft. De boel gaat zich ophopen, waardoor het er vies uit gaat zien. “Haal de piercing uit je oor, poets, ontsmet en steek ‘m terug.” Het zal een stuk verzorgder ogen!

3. Alcohol

Vroeger – heel erg vroeger – lieten we gaatjes bij de juwelier schieten. Je kreeg na afloop een potje alcohol mee om de boel te ontsmetten. Dagelijks een druppeltje en even draaien met die knopjes. Volgens Thompson is dit niet de juiste manier. “De meeste ontsmettingsalcohol mag je niet lang gebruiken. Je lichaam kan namelijk ook niet goed genezen wanneer je iedere dag alcohol gebruikt.” Volgens de piercer is het verstandig om water en zeep te gebruiken.

Lees ook: 8x deze outfitfouten doen je voorkomen rommelig ogen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Who What Wear | Beeld: Unsplash