Dit veelgebruikte huishoudproduct kan de oorzaak van puistjes zijn

puistjes

Puistjes zijn verleden tijd!

Puistjes en acné zijn vervelend voor de mensen die het treft en vaak doen ze er alles aan om ze te laten verdwijnen. Dit blijkt alleen lang niet zo makkelijk te zijn als het lijkt. Vaak denken we dat het ligt aan hetgeen wat ze eten, maar misschien hebben we al die tijd in de verkeerde hoek gezocht. Er blijkt namelijk een huishoudproduct te zijn, die puistjes in de hand helpt. Tijd om daar wat aan te doen!

We hadden geen idee…

Droogtrommeldoekjes

We zullen je niet langer in spanning houden en gelijk vertellen waar we het over hebben, namelijk: droogtrommeldoekjes. We gebruiken de doekjes om onze was net dat beetje extra te laten ruiken, maar dat gaat waarschijnlijk dus wel gepaard met andere problemen. Zo’n ogenschijnlijk onschuldig, vierkant, geurend doekje kan de oorzaak zijn van de huidproblemen waar je al zo lang mee worstelt.

Waslaagje

Nu vraag je je misschien af hoe zo’n doekje de oorzaak kan zijn. We leggen het uit. Op die doekjes zit namelijk een wasachtig mengsel. Dat geeft af op je kleding en laat het juist zo lekker ruiken. Als die substantie in aanraking komt met je huid, dan kan dit je poriën verstoppen en dat zorgt ervoor dat jij last kunt krijgen van puistjes. Daarbij kunnen de synthetische geuren ook zorgen voor irritaties op je huid. Je kunt last krijgen van rode, droge plekken en andere onzuiverheden.

Alternatief

Wil je toch een lekker geurende was, zonder al die nare ongemakken? Gebruik dan liever wasparfum. Dit laat geen waslaagje achter en verstopt de poriën dus niet. Hierdoor krijg je geen nare irritaties op je huid en kun je zowel genieten van een heerlijk geurende was én een zuivere huid. Win-win!

Lees ook: Dit is waarom je nieuwe kleren altijd moet wassen voordat je ze aantrekt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: pxhere