Puistjes op je rug kun je verhelpen met deze handige tips

Je kunt gelukkig iets doen tegen puistjes op je rug

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we ons hier ook meer naar gaan kleden. De rokjes en korte broekjes komen weer uit de kast, maar ook de topjes en badkleding. Heb jij puistjes op je rug en wil je daar graag van af? Dan is er gelukkig iets dat je er ertegen kunt doen om het te verhelpen of verminderen.

Pas deze verandering toe in je dagelijkse routine en de puistjes op je rug kunnen al snel verminderen.

Puistjes op je rug

De puistjes op je schouders en rug ontstaan doordat poriën verstopt raken door bijvoorbeeld zweet of vervuilde producten. Sommige mensen met een gevoelige huid krijgen hier sneller last van in de zomer en dat resulteert in puistjes op je lichaam. Door op een aantal dagelijkse dingen te letten kun je gelukkig zelf je steentje bijdragen aan een gladde(re) en egale(re) huid.

Conditioner

Laten we het eerst over de grootste boosdoener hebben die puistjes op je rug kunnen veroorzaken: conditioner. Dit middel werkt natuurlijk uitstekend om je haar goed te verzorgen, echter is je huid hier iets minder content mee. Wanneer conditioner namelijk niet goed wordt afgespoeld onder de douche, kan dit de poriën van je huid gaan verstoppen. Het resultaat: puistjes. Een manier om dit te voorkomen is door je rug na het gebruik van conditioner apart te reinigen met een milde, hydraterende zeep.

Scrubben

Je kunt er zelf natuurlijk lastig bij, maar als je iemand hebt die je een handje kan helpen kan het scrubben van je rug wonderen voor je doen! Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, één keer in de maand is al voldoende om de dode huidcellen te verwijderen, wat resulteert in een egalere huid.

Spons

Gebruik je een spons of speciale borstel onder de douche om ook je rug mee te wassen? Zorg dan dat je deze regelmatig vervangt. Deze sponzen kunnen na verloop van tijd een bron van bacteriën worden en je huid dus enorm vervuilen. Het beste is om je spons om de drie weken te vervangen.

Kleding met zweet

Zoals we eerder al aangaven is zweet één van de grootste vijanden die puistjes op je rug veroorzaken. Zweet dat in kleding trekt kan ervoor zorgen dat het ontzettend veel bacteriën aantrekt. Grote boosdoeners zijn nachtkleding en (sport)beha’s, die misschien niet altijd even vaak worden gewassen. Was je sportkleding na elke draagbeurt en was nachtkleding om de drie à vier dagen.

Strakke kleding

Net als kleding waar in gezweet is, kan strakke kleding ook voor huidirritaties zorgen. De wrijving van de kleding op de huid zorgt voor irritatie en bovendien heeft de huid geen ruimte om te ‘ademen’. Probeer dus zoveel mogelijk strakke kleding te vermijden.

Lees ook: Slaap jij al met een satijnen kussensloop? Dit zijn de voordelen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet, Women’s Health | Beeld: Pxhere