De bizarre reden waarom je je haar eens met cola moet wassen

Het is wonderspul voor je haar

We hebben ons al aan tal van manieren onderworpen om prachtige, stralende lokken te krijgen. Zo hebben we al eens wat Labello in ons haar gesmeerd en hebben we op deze manier ons haar ‘getraind’ om minder snel vet te worden. Echter, we hebben het nog nooit geprobeerd om ons haar met cola te wassen.

Toch zouden we het binnenkort echt eens moeten doen.

Prachtige beach waves
Model en actrice Suki Waterhouse kennen we van de films Love, Rosie, Pride and Prejudice and Zombies en Absolutely Fabulous: The Movie. Waar we haar ook van kennen? Van haar prachtige, volle haardos. Ze heeft een slag in haar lokken waar we alleen maar van kunnen dromen, althans, dat dachten we. In een interview met Us Weekly onthult de blonde schone hoe ze aan haar prachtige lokken komt. Ze heeft haar prachtige hairdo te danken aan Coca-Cola!

Meer volume
“Ik vind mijn haar niet mooi wanneer het net is gewassen. Het is dan heel fijn en slap”, vertelt het model aan Us Weekly. “Coca-Cola geeft mijn haar meer volume. Alsof ik door de Amazone heb gelopen of zoiets”, grapt de 25-jarige. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je haar plakkerig wordt, als je de cola er maar goed uitspoelt.

De kracht van Coca-Cola
De zuuroplossing in de populaire frisdrank zorgt ervoor dat de schubbenlaag in het haar wordt samengetrokken. Hierdoor krijg je stralende lokken en een mooie slag in je haar! Wil je direct aan de slag? Voor lang haar heb je twee flesjes cola nodig en voor kort haar heb je genoeg aan één. Bekijk in de video hoe je het wassen van je haar met cola het beste kunt aanpakken.

Hoewel verschillende bloggers en vloggers erg enthousiast zijn over je haar wassen met cola, plaatst haarstylist Adam MacClay zijn kanttekeningen bij deze methode. Hij is bang dat het haar er juist door beschadigt. “Sommige mensen gebruiken Coca-Cola om schoon te maken. Ik zou het daarom nooit gebruiken om mijn haar te wassen”, vertelt hij aan Us Weekly.

Lees ook: dit gebeurt als je met nat haar de kou trotseert 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Us Magazine | Beeld: videostill