Rode bultjes op je benen? Deze fout maakt driekwart van de vrouwen tijdens het scheren

bruine benen

Oeps! Doe jij dit ook weleens?

Wij vrouwen hebben heel wat oppervlakte aan huid die we vaak meerdere keren per week moeten scheren. Niet alleen is het een hoop werk, ook wil je graag een zijdezachte huid na het scheren. Helemaal vervelend dus als je last hebt van die nare irritaties nadat je jezelf weer eens met een scheermes te lijf bent gegaan. Dit kan je gemakkelijk voorkomen door de volgende dingen nooit meer te doen tijdens je scheerroutine.

Oud scheermesje
Echt goedkoop zijn scheermesjes niet en daarom doen we het liefst zo lang mogelijk met een mesje. Toch is het erg belangrijk om je scheermesjes regelmatig te vervangen: er wordt geadviseerd tussen de 5e en 7e scheerbeurt. Vaak kun je het ook zien aan de randen van het mesjes of deze inmiddels bot zijn geworden. Je voorkomt hiermee die vervelende huidirritaties en je hebt minder kans om pijnlijke scheerwondjes op te lopen.

Ingegroeide haartjes
Wanneer je scheert zorg er dan voor dat je altijd scheercrème, een dikke schuimlaag of conditioner gebruikt. Er wordt gezegd dat je mesje bot wordt wanneer je iets anders dan scheercrème gebruikt, maar is niet waar. Je kan net zo goed conditioner of een laag douchegel gebruiken als je een zijdezacht huidje na het scheren wil hebben. Ook is het belangrijk om met de haargroei mee te scheren; je benen scheer je dus van boven naar beneden in plaats van andersom. Zo voorkom je ingegroeide haartjes na de scheerbeurt!

Tijdstip
Ook op welk tijdstip van de dag je je scheert is belangrijk. Doe dit bijvoorbeeld niet in de ochtend. In de nacht zwellen je benen namelijk op waardoor haarzakjes zich terugtrekken en niet meer aan de oppervlakte van de huid zitten. Wanneer je ‘s avonds je benen scheert, heeft de huid de tijd om gedurende de nacht te herstellen waardoor je een zachter en gladder resultaat krijgt.

Misschien vind je dit ook leuk: Hoe vaak douchen is eigenlijk gezond? Dít is het antwoord!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash