Ruikt je was muf? Door dít product ruikt je kleding binnen no-time weer fris


Je hebt het product waarschijnlijk al in huis liggen

De was doen, een aangelegenheid waar niet iedereen warm van wordt, maar het levert je wel weer heerlijk schone lakens op. Althans, dat is de bedoeling. Wanneer je de trommel opent, verheug je je op een frisse geur, maar de geur die je daadwerkelijk ruikt is niet te zuinig. In plaats van het ruiken van roosjes, kom je thuis van een koude kermis en verneem je een zure, muffe lucht. Gelukkig is dit euvel makkelijk verholpen met dít middel.

Wie niet waagt, wie niet wint.

Succes
Professor Steve Anderton van de universiteit van Edinburgh had genoeg van muffe was en nam verschillende producten onder de loep, die je kleding kunnen verfrissen. Drie van de producten waren een daverend succes en deze deelt hij dan ook graag met de rest van de wereld.

Zwarte koffie
Is je favoriete jeans van kleur vervaagd omdat je deze te vaak gewassen hebt? Voeg dan eens een kopje zwarte koffie toe in de wasmachine en zet deze vervolgens op een normaal wasprogramma met een gemiddelde temperatuur. Vale plekken worden door de koffie weer helemaal opgefrist en je jeans ziet er weer uit als nieuw!

Wodka
Klinkt gek, maar eigenlijk is het best logisch; de alcohol in wodka heeft een antibacteriële werking. Dit zou dus alle vieze geurtjes én bacteriën uit je kleding verwijderen. Daarnaast heeft wodka geen specifieke alcoholgeur en laat deze drank geen vlekken achter in je kleding. Fragiele materialen zoals bijvoorbeeld zijde kun je beter niet in combinatie met wodka gebruiken; dit zou namelijk de kleur kunnen aantasten.

Melk
Super vervelend: je bent druk aan het pennen met een balpen en ineens zit er een grote inktvlek in de nieuwe kleding. Een hardnekkige vlek om zomaar even uit je kleding te halen, toch? Vanaf nu niet meer, want melk is dé oplossing! De blauwe inktkleur wordt namelijk door de lactose in melk geabsorbeerd en laat dus inktvlekken in kleding binnen no-time verdwijnen.

Lees ook: om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op déze dag contant geld bij zich

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Annicvw | Beeld: Unsplash