Dit is waarom het zo belangrijk is dat je regelmatig van shampoo verandert

shampoo

Veel vrouwen zijn trouw aan een bepaald merk

Als de shampoo bijna op is, denk je er vaak helemaal niet over na om eens over te stappen op een ander merk. Op de automatische piloot pak je dat ene merk dat je al jaren trouw is. Toch is het verstandig om zo nu en dan eens te wisselen van shampoo.

Je haar raakt gewend aan die ene shampoo.

Futloos haar

Heb je het idee dat je lokken hun volume verliezen? Of heb je opeens last van roos terwijl je dat nooit had? Dan zou het maar zo kunnen dat de shampoo die je al jaren gebruikt de schuldige is. Volgens Eliut Rivera van Kapsalon Eliut Salon is het belangrijk om regelmatig van shampoo te wisselen.

Gewenning

“Soms raakt je haar gewend aan je shampoo. Verschillende soorten gebruiken kan dan helpen om je haardos te herstellen”, vertelt Eliut Rivera aan HLN. Ook beweert de haarspecialist dat je haar van een dergelijke shampoowisseling levendiger kan worden en dat het meer beheersbaar wordt.

Soorten shampoos

Badkamerkastjes staan al snel vol als je meerder shampooflessen hebt, maar het wordt toch aangeraden om meerdere soorten te hebben. Veel mensen gebruiken één soort shampoo en dan nog één soort conditioner, maar het is veel beter om verscheidene soorten shampoo in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een vochtinbrengende shampoo, eentje die voor meer volume zorgt en eentje die droog haar herstelt.

Lees ook: Zeven manieren om je haar sneller lang te laten groeien

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels