7 natuurlijke manieren om spataderen te verminderen

Spataderen kun je op deze natuurlijke manieren verminderen

Spataderen zijn verwijde aders die je in de benen vooral goed kan zien zitten. Deze aderen ontstaan doordat de kleppen in de aders niet meer goed sluiten en er bloed terugstroomt. Vooral als je veel staat kun je hier pijnlijke pijnscheuten in je benen of kuiten aan over houden. En natuurlijk zien deze rode of paarse aders er ook niet mooi uit op je benen. Tijd om daar iets aan te doen!

Met deze 7 natuurlijke middelen kun je die vervelende spataderen aanzienlijk verminderen.

7. Zelfmassage

Een van de grootste problemen waardoor spataderen kunnen verergeren is een slechte doorbloeding. Help je lichaam een handje door je benen of elke andere plek waar de aderen zich bevinden te masseren. Probeer dit dagelijks te doen met zachte opwaartse stoten, die kunnen helpen de verdraaide aderen glad te maken, te verminderen en de doorbloeding te bevorderen. Je kunt etherische oliën gebruiken voor een ultieme ontspanningsmassage. Cipres olie is een goede etherische olie tegen spataderen.

6. Druk uitoefenen

Probeer compressiekousen te gebruiken, die kunnen helpen bij het verminderen van spataderen door de elasticiteit van de bloedvaten te stoppen. Je kunt voor comfortabele kousen gaan, maar die nog steeds consistent zijn met de druk verdeling. Je zou compressiekousen in de meeste warenhuizen of online moeten kunnen vinden.

5. Knoflook

Knoflook bevat een stof genaamd allicine, die kan helpen voorkomen dat bloedvaten ontstoken raken. Voeg wekelijks deze smaakmaker toe aan je avondeten en je zult er misschien versteld van staan hoe je aderen er uit gaan zien. Je kunt ook een mengsel van knoflook, sinaasappelsap en olijfolie proberen en dat op de aangetaste plekken aanbrengen. Men zegt dat deze combinatie de bloedvaten versterkt en de bloedsomloop verbetert.

4. Appelazijn

Bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, kan appelazijn helpen de zwelling te verminderen en de bloedstroom rond de aangetaste delen van de aderen te vergroten. Neem elke dag een eetlepel azijn (je kunt het verdunnen met water, als je dat wilt) of breng het aan op je huid aan en masseer de huid voorzichtig in.

Benieuwd naar de top 3 van natuurlijke manieren om spataderen te verminderen? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2