In deze 6 simpele stappen voer je thuis de perfecte pedicure uit

stappen thuis pedicure

Nagelsalon gesloten? Zo kan je zelf een pedicure uitvoeren

Voor verzorgd uitziende voeten brengen veel dames een bezoekje aan de nagelsalon. Nu dat helaas deze periode even niet gaat, moeten we naar andere oplossingen zoeken. Wat dacht je ervan om een professionele pedicure zelf thuis uit te voeren? Met deze zes stappen is het a piece of cake.

Wat je nodig hebt voor een thuispedicure

Een professionele ogende pedicure vanuit het comfort van je eigen huis? Geen probleem! Zorg echter wel dat je de juiste materialen in huis hebt om jezelf te kunnen verwennen met een pedicure. De onderstaande materialen zijn nodig om zelf een pedicure uit te voeren:

 • Een voetenbad (een teiltje voldoet ook) met warm tot heet water
 • Je favoriete douchegel of speciale voetreiniger
 • Een exfoliërend voetproduct om je voeten mee te scrubben
 • Een voetvijl
 • Een puimsteen
 • Verzorgende nagelriemolie
 • Een houten stokje om je nagelriemen mee terug te duwen
 • Je favoriete vochtinbrengende crème/body lotion
 • Een heldere base coat nagellak
 • Je favoriete nagellak in kleur naar keuze
 • Een goede, heldere top coat nagellak

Stap 1: Bereid je teennagels voor

Zodra je alle materialen voor je pedicure klaar hebt staan, is het tijd om je voeten en teennagels voor te bereiden. Verwijder eerst voorzichtig alle resten nagellak van je tenen. Vijl je teennagels in de gewenste vorm, poets en veeg het stof weg. Als de nagels lang zijn, trim deze dan eerst met een nagelknipper.

Stap 2: Week je voeten in een voetenbadje

Omdat je geen salon kunt bezoeken, wil dat nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een heerlijke thuisspa. Zelfs met een pedi thuis, moeten je voeten eerst weken. Leg een badlaken onder het warme voetenbad en laat die vermoeide voeten erin vallen. Je kan eventueel je favoriete essentiële olie zoals lavendelolie toevoegen aan het water voor extra ontspanning. Terwijl je voeten vijf tot tien minuten in het badje weken, wordt je huid gereinigd en verzacht, wat essentieel is voor de komende peeling.

Stap 3: Verwijder dode huidcellen

Vijl vervolgens met de voetvijl over de harde eeltgebieden rondom de voeten. Gebruik daarna de puimsteen om de extra droge, dode huid af te vegen. Veeg de voeten voorzichtig af na het vijlen en was de voetvijl en puimsteen grondig af. Spoel je voeten af met water en droog ze goed af.

Stap 4: Maak je nagelriemen schoon

Gebruik de nagelriemolie op de nagelriemen van je teennagels. Duw ze met een houten pedicure-stokje voorzichtig terug. Verwijder eventueel overtollige stukken van de nagelriemen om mooi verzorgde nagels te creëeren.

Stap 5: Hydrateer en masseer

Dit is zonder twijfel de beste stap van elke pedi, zowel in de salon als thuis. Gebruik je favoriete vochtinbrengende lotion om je voeten, tenen en enkels te masseren. Werk in cirkelvormige bewegingen op de voet en benen, maar ook rond de enkels – knijp de tenen samen voor een betere circulatie. Masseer ook de onderzijde van de voeten grondig. Verwijder na de voetmassage de overtollige crème van de teennagels met ontvettende remover.

Stap 6: Lak je teennagels met nagellak

Je bent nu echt klaar om je teennagels te verzorgen. Breng een goede basislaag (base coat) aan op de nagels voor een goede hechting van de nagellak. Wacht een paar seconden en breng dan je favoriete lakkleur aan. Wacht een paar minuten tot de nagellak is uitgehard en breng dan die top coat aan. Nu kan je eindelijk achterover leunen en je prachtige tenen laten drogen. Je inspanningen zullen zijn vruchten afwerpen wanneer je weer je favoriete zomerslippers kan dragen!

Lees ook: Dit is hoe je gemakkelijk gellak kan verwijderen

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Piqsels