Statisch haar? Met deze lifehack ben je er in een paar seconden van af

statisch haar

We wisten niet dat het zo simpel kon zijn 

Nu het buiten kouder is, is de kans groot dat jij last hebt van statisch haar. Heb jij inmiddels al talloze trucjes geprobeerd om ervan af te komen? Zoek dan niet verder, want met deze simpele TikTok-hack is je statische coupe in een paar seconden verdwenen. 

Statisch haar 

Niet is zo vervelend als statische lokken in de winter. Je haar wil niet meer in model zitten en werkt de hele dag tegen. Uit frustratie draag je het dan maar weer in een staart of knot, zodat je er ‘van af bent’. Gelukkig blijkt er een veel simpelere manier te zijn om van je statische haar af te komen. TikTok-gebruiker @snconroy deelt een video op het platform, waarin ze haar statische kapsel in een paar seconden transformeert naar gladde lokken. Het geheim? Droogtrommeldoekjes.

Droogtrommeldoekjes 

Ja, je leest het goed. De doekjes die je normaal in de droger gooit om je was lekker te laten ruiken, doen wonderen voor je haar. Het is eigenlijk heel simpel. Laat je haar naar beneden hangen en pak het bij elkaar in een staart. Houd het haar met een hand vast en pak in de andere hand een droogtrommeldoekje. Wrijf met het doekje over de staart, begin bij je handen naar de punten. Et voilà… Weg statische lokken! 

@snconroy

for the girls tip#1 #fyp #GEICOLipSync #hairhack #randomclip

♬ original sound – snconroy

Zelf proberen

De video waarin deze lifehack wordt uitgelegd is inmiddels al ruim twee miljoen keer bekeken op TikTok. En voor iedereen die niet gelooft dat het zó simpel kan zijn: er zijn meerdere TikTokkers die zelf de proef op de som hebben genomen en het resultaat op hun eigen account delen. En wat blijkt? Het werkt echt! Dus wanneer jij weer eens last hebt van statisch haar, is deze truc absoluut het proberen waard.

@quintymirjam

#aanhechten met @snconroy doeii statisch haar 😳 #hairhack #statichair

♬ origineel geluid – quintymirjam

Lees ook: Handig! Met deze TikTok-hack kun je maskne voorkomen

Bron: TikTok | Beeld: Pexels, Anderson Miranda