Deze gratis tip is het geheim voor zacht en glanzend haar

glanzend-haar

Hallo, mooie lokken!

Zacht én glanzend haar? Daar zeggen wij volmondig ja tegen. Lees, voordat je een sprintje naar de kapper trekt of dure producten inslaat, eerst dit artikel. Want er bestaat een gouden tip waarmee jij ook prachtige lokken krijgt – en het kost je helemaal niets!

Salongevoel, maar dan thuis

Je haar voelt altijd zo zacht, bouncy en stralend aan na een wasbeurt bij de kapper. Dit salongevoel kun je ook thuis nabootsen, zonder daar veel voor nodig te hebben. Het enige wat je moet doen is je haarroutine een kléin beetje veranderen. Jazeker, that’s it!  Op InStyle delen ze namelijk de gouden tip voor stralende lokken. En dat zit ‘m niet in een duur haarmiddel of de magische handen van je kapper, maar in wat je met je haar doet voordat je conditioner aanbrengt.

Uitwringen

Volgens een kapper is het namelijk beter om je haar eerst droog te knijpen voordat je er conditioner in doet. Want door de shampoo en het uitspoelen zit er veel water tussen de vezels van je haar. Je conditioner doet het nog beter wanneer je dit op niet al te nat haar aanbrengt. Ook zorgt het uitwringen van je haar ervoor dat het product beter wordt opgenomen. Alle ingrediënten zullen dan nog meer geactiveerd worden, met glanzende lokken tot gevolg. Let er wel op dat je je haar niet uitwringt zoals je dat bij de was zou doen. Dit kan je haar beschadigen en daar zitten we uiteraard niet op te wachten.

Te nat

Wij hebben hier wel oren naar, en zijn vooral benieuwd naar hoe dit werkt. Beauty expert Clariss Rubenstein legt het uit: “Probeer eens iets op te vegen met een kletsnatte spons. Doordat-ie zo nat is, neemt hij niets op. En dat geldt ook voor je haar.” Klinkt volkomen logisch. Wij gaan deze gouden tip nooit meer vergeten!

Lees ook: Deze 6 dingen vindt jouw kapper ontzettend irritant

Bron: InStyle | Beeld: Pexels