11 tips voor dikker en voller haar

6. Toupeer je haar voorzichtig

Je haar touperen hoeft je niet te betekenen dat je een rockster uit de jaren 80 wordt. Als je lokken de neiging hebben om plat te vallen, gebruik dan een dunne toupeerkam om het voorzichtig bij de haarwortels te touperen, waardoor het lijkt alsof er meer volume in je haar zit. Een meer gerichte aanpak: kam naar de wortels op de plek waar je volume wil (zoals bij de kruin) en kam vervolgens over het haar daarover heen om het glad te maken. Dit geeft je haar een mooie, elegante uitstraling zonder uitstekende haarpieken.

7. Voeg volumineuze stylingproducten toe aan je routine

Volumineuze of verdikkende producten kunnen helpen om je haar er sneller voller uit te laten zien. De leave-in verdikkende en volumineuze sprays, mousses en serums worden gebruikt op vochtig haar en geven een vollere boost in vergelijking met shampoos en conditioners. “Ze bedekken het haar om het dikker te laten aanvoelen en geven het grip om de lokken te stylen tot een volumineuze look”, legt Wnek uit.

8. Vraag je kapper om highlights

Als je openstaat om je haar te kleuren, kan het een goed idee zijn om een ​​paar folies aan de mix toe te voegen. “Door haar te accentueren met highlights, krijgen de haarstrengen meer diepte”, zegt Penna. “Het geeft je haren meer dimensie, wat de illusie wekt van vollere lokken in plaats van plat, eenkleurig haar.” Overleg met je kapper over de meest flatterende highlights voor je gezicht of neem een ​​foto van een stijl waar je al van houdt mee naar je afspraak.

9. Gebruik een keramische borstel

Het gebruik van de juiste hulpmiddelen na het douchen kan er ook toe bijdragen dat je haar er dikker en veerkrachtiger uitziet. “Ik gebruik graag een keramische borstel om volume op te bouwen tijdens het föhnen”, zegt Toth. In plaats van met je föhn naar beneden op je haarwortels te blazen, zorg je ervoor dat je de borstel onder je wortels krijgt en omhoog tilt terwijl je het haar droog blaast. Een ronde borstel is hiervoor erg handig.

10. ‘Kleur’ je hoofdhuid

Hoe meer je van je hoofdhuid kunt zien, hoe dunner je haar is. Vul het een beetje in met een speciale kleurspray voor de haaraanzet. Houd dit ongeveer 10 centimeter van je hoofdhuid en spuit het op je wortels. Wacht een paar seconden en, voila! Geen hoofdhuid meer te zien. En brunettes, als je al droogshampoo gebruikt, probeer dan de traditionele witte spray in te ruilen voor een speciale droogshampoo voor brunettes. Het voegt volume toe en geeft de hoofdhuid een donkere tint.

11. Overweeg een bezoek aan de dermatoloog

Een op de vier vrouwen heeft eens in haar leven te maken met dunner wordend haar – en dat geldt niet alleen voor degenen die zijn geboren met piekerige of dunne lokken. Voor ernstig dunner wordend haar of haaruitval kan een sessie met een dermatoloog (die ook gespecialiseerd is in haar) nodig zijn.

Pagina 2/2

Lees ook: Nu al dé haartrend van 2020: de bubbelvlecht

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash