5 gemakkelijke tips voor gezond zomerhaar

Haarverzorging in de zomer is ontzettend belangrijk

Veel mensen trekken er deze zomer lekker op uit. Een tripje naar de Italiaanse meren, de Spaanse kust of een mooie Franse camping doet iedereen goed. Maar of je nu wegdroomt onder de Mediterrane zon of lekker nog een jaartje in Nederland blijft: goede haarverzorging is in de zomer éxtra belangrijk. We zetten een aantal tips op een rijtje. 

1. Bij het begin beginnen 

Je hoofdhuid verbranden in de zon is ontzettend onprettig. En onhandig! Want je kunt het minder goed behandelen dan de rest van je huid en daardoor gaat het vrijwel altijd vervellen. Niet zo charmant, natuurlijk. Desondanks is zonnebrandcrème op je hoofdhuid (en in je haar!) smeren geen goede oplossing. Gelukkig zijn er wel andere dingen die je kunt doen. Mix een eetlepel zonnebrandcrème met een halve cup water en giet het mengels in een flesje met spraydop. Spray vervolgens de delen van je hoofdhuid die aan de zon worden blootgesteld, zoals je scheiding, in met je mengsel en je bent klaar voor de dag! 

2. Bespaar niet op haarproducten

Natuurlijk is het zeker niet altijd zo dat duurder beter is. Toch is het in het geval van je haar beter om te kijken naar ingrediënten en niet zozeer naar de prijs. Vraag aan een professional welke ingrediënten belangrijk zijn voor jou haar en pas je producten en routine hierop aan. Houd er rekening mee dat je haar in de zomer andere behoeften kan hebben dan in de winter, wanneer het minder wordt blootgesteld aan schadelijke straling. 

3. Houd hoofd én nek koel

Wanneer je lang haar hebt, zijn warme dagen net iets vervelender. Van die plakkende lokken in je nek zijn behoorlijk vervelend en daarnaast krijg je het extra warm door die bedekte nek. Kies op een warme dag daarom voor een haarlook die je nek vrijhoudt. Een lage knot, leuke paardenstaart of vlecht is snel gemaakt en maakt een groot verschil. 

4. Maak je haar chloor-proef

Als je veel in een zwembad óf de zee zwemt wil je niet constant bezig zijn met het drooghouden van je haar. De handigste tip om ervoor te zorgen dat je haar niet te veel beschadigt door zwembad- of zeewater is om het voor het zwemmen alvast nat te maken met kraanwater. Op deze manier zal je haar niet zoveel chloor of zout absorberen. 

5. Kies je snacks strategisch

Zoals met zoveel dingen is het eigenlijk gewoon het belangrijkst dat je het probleem aanpakt in plaats van de oorzaak. Voor gezond haar in de zomer is het drinken van extra veel water het allerbelangrijkst. Ook snacks die rijk zijn aan vitamine C, zoals noten, aardbeien, meloen en druiven helpen geven je haar die extra boost in de zomer. 

Lees ook: 9x waar je een haardroger óók voor kunt gebruiken

Bron: stylist.co.uk | Beeld: Unsplash