Zes dingen die je verkeerd kan doen onder de douche

douche

Een lekkere warme douche? Dit zijn fouten die jij misschien maakt tijdens het douchen

De douche: de een stapt er ‘s ochtends meteen onder om wakker te worden en zich klaar te maken voor de dag. De ander gaat juist liever ‘s avonds onder de douche om de dag van zich af te laten glijden en schoon in bed te stappen. Wat het moment ook is, de meesten van ons denken niet echt na over de handelingen die we onder het warme water uitvoeren. Maar, na het lezen van dit artikel gaan we toch iets bewuster nadenken over onze douchegewoontes. 

Hoeveel van deze zondes bega jij?

1. Draai die knop terug

Hier maken veel mensen zich schuldig aan, dus jij waarschijnlijk ook: te lang onder een te hete douche staan. Het warme water droogt je huid ontzettend uit, waardoor je eerder droge en rode plekken op je huid krijgt en op lange termijn rimpels creëert. Langer dan 15 minuten douchen is écht te lang, je huid is hier niet voor gemaakt. Mensen met een gevoelige huid wordt zelfs aangeraden om niet langer dan vijf minuten onder de douche te staan! Ook het milieu zal je dankbaar zijn als je minder water verspilt.

2. Zeepresten

Een veelgemaakte fout is dat shampoo en conditioner niet goed genoeg wordt uitgespoeld. De zeepresten kunnen je haar vet maken en voor irritatie en jeuk zorgen. Ook vergeten veel mensen hun rug af te spoelen nadat ze conditioner hebben gebruikt, waardoor de vette restjes voor puistjes kunnen zorgen. Het is beter om voorover te hangen met je hoofd en de producten direct weg te laten spoelen in plaats van alles over je lichaam te laten stromen.

3. Beschadiging van je hoofdhuid

Deze fout verraste ons! Je wilt natuurlijk goed je haren wassen en hebt vast weleens gehoord dat je je hoofdhuid met je vingertoppen moet masseren. Aan deze techniek zit echter ook een keerzijde, want als jij daarbij met je nagels over je hoofdhuid krabt kan je irritatie en huidschilfers veroorzaken. Ook kan je met deze masserende beweging de talgklieren activeren waardoor je haar sneller vet wordt. Niet handig dus!

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2