Vervaagt je parfum snel? Hierdoor kan het komen

Parfum

Aha!

Een nieuw geurtje gekocht – waar misschien ook wel een behoorlijk prijskaartje aanhing –, maar vervaagt hij snel? Natuurlijk willen we dat een parfum zo lang mogelijk blijft hangen, maar door een aantal dingen kan het komen dat de parfum niet zo lang blijft hangen.

Je bewaart je parfum verkeerd

Net zoals de meeste cosmeticaproducten, hebben parfums ook een vervaldatum. Zodra de parfum deze datum voorbij gaat, zul je zien dat de kleur en de geur van de parfum verandert. Door je parfum op een bepaalde manier te bewaren, kun je ervoor zorgen dat het product iets minder snel verslechterd. Bewaar het flesje dan ook nooit in de zon, maar juist op een donkere plek. Houd de parfum weg van warme plekken, maar bewaar hem op een plek waar het op kamertemperatuur is.

Manier van aanbrengen

Als parfum snel vervliegt, kan het zijn dat je het niet op de juiste plek aanbrengt. Je kunt je parfum het beste aanbrengen op plekken waar je het warmst bent, hierdoor blijft de geur namelijk langer hangen. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van je ellebogen, polsen, nek en achter je oren.

Geurnoten

Geuren die oriëntaals of gebaseerd zijn op hout blijven langer hangen. Citrusgeur, groene of bloemige geuren blijven daarentegen een stuk minder lang hangen. Afhankelijk van de geurnoten kan je parfum dus sneller vervagen. Frisse en bloemige geuren zijn natuurlijk hartstikke lekker, dus om deze langer te ruiken kun je het beste een flesje parfum onderweg meenemen. Zo kun je gedurende de dag weer even een spraytje opspuiten.

Droge huid

Last van een droge huid? Ook hierdoor kan je parfum sneller vervliegen. Om de geur zo lang mogelijk te ruiken, is het belangrijk dat je huid goed gehydrateerd is. Gebruik dus een bodylotion, maar wel zonder parfum. Ook de welbekende vaseline hack kun je toepassen; smeer een beetje vaseline op de plek waar je je parfum aanbrengt en spuit hier je parfum overheen.

Lees ook: Junar vertelt: ‘Ik irriteer me mateloos aan de grapjes van mijn vriendin’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels