Anti-neuscorrectie foto’s gaan viral: ‘Wees trots op een grote neus’

grote neus

Op Twitter delen duizenden mensen een foto van hun neus

Vollere lippen, een nieuwe borstpartij of een gladgestreken huid: het is tegenwoordig allemaal te koop. Op Instagram vliegen de transformaties je om de oren en zijn neuscorrecties alles behalve ongewoon. We zien anno 2020 menig neus transformeren naar een klein, schattige wipneusje. Volgens een vrouw op Twitter moet het klaar zijn met dit vertekende schoonheidsbeeld. Zij roept iedereen op om je gezicht te accepteren zoals-ie is. 

Onzekerheid door social media

Allemaal leuk en aardig die transformaties op social media, maar het doet ons zelfvertrouwen niet veel goeds. Vrijwel geen enkele man of vrouw die je op televisie of in reclames ziet, heeft een enorm grote neus. Voor mensen met een forse neus is dit frustrerend. Een cosmetische ingreep is mogelijk, maar hoe fijn is het om je eigen schoonheid te omarmen?

Vrouw op Twitter

Onlangs besloot een vrouw op Twitter een statement te maken. Onder de naam @hollyhopkins plaatste de vrouw een foto van haar zijaanzicht. Ze legt uit dat zij haar zijaanzicht nooit mooi heeft gevonden. Bij de voor en na foto’s van een neuscorrectie vergeleek Holly zich altijd met de ‘voor’ foto’s “Ik haatte mijn neus zo erg en voelde me er altijd onzeker over. Maar ik heb mezelf aangeleerd om mijn zijaanzicht mooi te vinden. Ondanks dat het niet te vergelijk is met het ‘ideale plaatje’.”

‘Unieke neuzen zijn cool’

Het statement van Holly is niet onopgemerkt gebleven. Al gauw verscheen de ene na de andere foto in de reacties. Zowel mannen als vrouwen delen een foto van hun zijaanzicht. ‘Ik wist vroeger zeker dat ik een neuscorrectie wilde ondergaan, maar ik ben nu tevreden met mezelf’, ‘Mijn neus was altijd m’n grootste onzekerheid, maar ik begin er nu van te houden’ en ‘Helemaal mee eens. Unieke neuzen zijn cool’, klinkt het op Twitter.

Lees ook: Adele-imitator ondergaat gastric bypass om meer op de zangeres te lijken

Bron: TipHero | Beeld: Unsplash