Visagist Leco legt uit: door deze make-up trucs lijk je jonger

make-up trucs jonger visagist leco

De visagist geeft een aantal handige tips

Als het aan visagist Leco van Zadelhoff ligt, kunnen we onszelf met de juiste make-up een stuk jonger laten lijken. Helaas hebben wij niet elke ochtend een persoonlijke visagist die ons piekfijn de deur uit stuurt, maar worden we op het gebied van make-up aan ons lot overgelaten. Gelukkig is Leco de minste niet en deelt hij met het magazine &C een aantal handige trucs om de boel een stuk jonger te laten lijken.

Schoonheid komt van binnenuit

Allereerst geeft de visagist aan – ondanks dat we dat eigenlijk wel weten – dat schoonheid van binnen komt. Een goede nachtrust, gezonde voeding, voldoende beweging en lekker in je vel zitten is de basis voor een jonge uitstraling. Daarnaast maakt de visagist duidelijk dat een goede huidverzorging misschien nog wel belangrijker is dan de juiste make-up. Volgens Leco doe je dit met een goede cleanser, serum en primer.

Grijp die make-up tas er maar bij

Volgens de visagist kan de juiste make-up wonderen doen. Leco is gek op shapen – oftewel: schaduwen creëren met make-up, waardoor je gezichtsvorm verandert. “Het geeft je gezicht meer accent door gezichtsvormen aan te zetten of scherpe vormen juist zachter te maken”, legt de visagist uit. Daarnaast is het volgens Leco een must om je wenkbrauwen dik aan te zetten. “Gooi er een paar volle wenkbrauwen op en je geeft iemand zo tien jaar minder.” Ook mag je volgens de visagist best een flinke laag mascara gebruiken, aangezien dit een optische ooglift geeft.

Foundation en concealer

Een beetje foundation en concealer kunnen volgens Leco een hoop goed doen. Er geldt hierbij duidelijk één regel: gebruik niet te veel en zorg ervoor dat je de boel goed blend. “Kijk, je kunt smeren totdat je een ons weegt, maar zodra de zwaartekracht toeneemt, moet je oppassen met alles wat met ‘té’ begint, want anders gaat de boel in de fijne lijntjes zitten.”

Het juiste kapsel

“Je kunt fantastisch aangebrachte make-up op hebben, maar als je haar niet zit…”, is een uitspraak van Leco himself. Volgens de visagist is het ontzettend belangrijk om een goede band op te bouwen met je kapper en je te laten adviseren op kleur en model. Ondanks dat het gemakkelijk is, raadt de visagist aan niet te gauw voor een praktisch kapsel te kiezen.

Lees ook: Vroege vogels opgelet: op deze dag is het weer licht wanneer de wekker gaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: &C | Beeld: Unsplash