Kom maar op met die sandaaltjes: zo maak je je voeten zomerklaar

In de zomer hebben je voeten net wat meer verzorging nodig

Wanneer het kwik stijgt tot boven de twintig graden, is het weer tijd om onze voeten te showen. Weg met die dichte schoenen en laarzen! Op warme dagen steken we onze voeten dan ook het liefst in een paar elegante sandaaltjes. Maar niet voordat we onze voeten enigszins toonbaar hebben gemaakt. Ze hebben per slot van rekening de hele winter verscholen gezeten in warme sokken en schoenen en kunnen wel wat verzorging gebruiken. Met deze tips maak én houd je je voeten summerproof! 

Mooie, zijdezachte voeten in een handomdraai!

1. Scrub, scrub, scrub

Zijn je voeten in de winter droog geworden? Een goede scrub kan wonderen doen! Hiermee verwijder je dode huidcellen en maak je je voetjes weer heerlijk zacht en glad. Ook mooi meegenomen: na het scrubben worden ze sneller bruin! Bij Douglas vind je de heerlijkste scrubs, die jouw voeten weer doen aanvoelen als een babyhuidje. Kies je favoriet en ga ermee aan de slag onder de douche. Je zult merken dat je voeten binnen mum van tijd weer helemaal zacht zijn!

2. Weg met eelt

Dikke randen met eelt staan mooie voeten in de weg. Helaas hebben de meeste mensen hier last van. Er bestaan verschillende manieren om eelt te verwijderen, maar een eeltvijl en een goede anti-eeltcrème werken misschien wel het beste. Het is belangrijk om het eelt wekelijks weg te vijlen, zo houd je het bij en is het veel minder werk. Smeer je voeten vervolgens in met de crème en voílà: dat vervelende eelt krijgt geen kans meer.

3. Smeren maar!

Poezelige voetjes krijg je natuurlijk niet zomaar. Met name in de zomer is het van belang om goed te blijven smeren. Je voeten zien immers vaker het daglicht en worden blootgesteld aan weer en wind. En wat dacht je van het lopen over heet, mul zand? Ook niet bepaald bevorderlijk voor je voeten. Gebruik daarom dagelijks voor het slapengaan een hydraterende bodylotion of een speciale voetcrème. Iedere ochtend wakker worden met zachte voetjes, wie wil dat nu niet?

4. Pedicure

Wanneer de huid er netjes uitziet, is het tijd voor een pedicure om het plaatje helemaal compleet te maken. Begin met het vijlen of knippen van je teennagels en maak ze helemaal schoon. Als finishing touch kun je je teennagels lakken in een fris zomerkleurtje. Liever iets minder kleurrijk? Kies dan voor een transparant of een nude lakje.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Douglas. 

Lees ook: Dit zijn ‘aardbeibenen’ en op deze manier kun je ze verhelpen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Douglas | Beeld: Unsplash