Hoe je je voorbereidt op een Brazilian wax, volgens een beauty-expert

Laat je je bikinilijn harsen of ga je voor een Brazilian wax? Zo bereid je je het beste voor 

In sommige landen is het zo gewoon dat vrouwen naar een waxsalon gaan om hun intieme delen haarvrij te krijgen, maar in Nederland gaan veel vrouwen dat stukje van hun lichaam met een scheermesje te lijf. Toch weten ook steeds meer Nederlandse vrouwen hun weg naar de schoonheidssalon te vinden om een Brazilian Wax te ondergaan of om hun bikinilijn te harsen, maar hoe kun je je dan het beste voorbereiden op zoiets?

Een korte, duidelijke etiquette over het harsen.

Antwoorden

Alsof zo’n Brazilian wax niet al spannend genoeg is die eerste keer, zijn er vaak ook nog een aantal vragen waarop je het antwoord niet precies weet. Beauty-expert Chiara Balissai van LeSalon beantwoordt aan Metro een aantal vragen over het harsen van je intieme delen.

Moet je voor het harsen douchen?

“Het is goed om van tevoren te douchen. Als je huid schoon is kan de was mooier worden aangebracht en kunnen de haren makkelijker verwijderd worden”, aldus Ballisai. Wel vertelt de expert dat het belangrijk is dat je niet te heet doucht. Heet water irriteert de huid en kan het harsen pijnlijker maken.

Moet ik van tevoren scrubben?

Het kan de Brazilian wax ten goede komen als je van tevoren scrubt. De was hecht zich dan minder aan de huid, waardoor het harsen makkelijker kan gaan en iets minder pijnlijk is. Gebruik hiervoor wel een milde scrub, want als je te hard scrubt, maakt het je intieme zone juist gevoeliger.

Kun je een Brazilian of bikiniwax krijgen als je ongesteld bent?

Ja, het kan, maar Balissai raadt je aan om het niet te doen omdat het dan veel pijnlijker kan zijn, bovendien varieert het per salon of ze je dan wel of niet willen behandelen.

Hoe lang moeten de haren zijn om het goed te kunnen harsen?

“Als de haren te kort zijn, kan de was zijn werk niet doen”, vertelt Balissai. Het is volgens haar daarom beter om de haren echt even niet te scheren. Een lengte van ongeveer 0,6 centimeter is volgens haar het beste.

Is er een manier om de pijn wat te verminderen?

“Hoe vaker je een deel van je lichaam laat harsen, hoe dunner de haren terugkomen, waardoor het minder pijnlijk zal zijn”, vertelt de expert. De eerste keer zal dus het pijnlijkst zijn, maar dan heb je ook meteen het ergste gehad.

Zijn er dingen om te vermijden nadat je je bikinilijn hebt laten harsen of een Brazilian wax hebt gehad?

Er is inderdaad een aantal dingen die je beter niet kunt doen nadat je intieme zone is geharst. “Je kunt beter niet meteen de zon in gaan en je kunt beter geen warm water gebruiken, want dit kan je huid irriteren omdat je poriën nog open zijn.” Ook is het beter om het zwembad twee dagen te vermijden, want je kunt sneller infecties oplopen.

Lees ook: Deze 6 fouten maken we allemaal tijdens het scheren van de bikinilijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash