Vrouwen met rood haar opgelet: dit vertelt jullie haarkleur over je levensverwachting!

rood haar 

Rood haar is méér dan alleen mooi!

Er wordt vaak gesuggereerd dat vrouwen met rode lokken nou niet bepaald gezegend zijn met voordelige eigenschappen. Zo zouden ze gevoeliger zijn voor pijn, kunnen ze nogal over-ijverig zijn en een behoorlijk opvliegend karakter hebben. Niet heel positief allemaal zou je zeggen, toch?

Daarom hebben we nu goed nieuws: mensen met rode haren blijven ook langer jong.

MCR1 gen
Als roodharige ben je natuurlijk al vrij uniek in vergelijking met de andere haarkleuren in ons land. Nu hebben de Nederlandse wetenschappers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam daar nog iets positiefs aan toegevoegd; je blijft namelijk langer jong als je rood haar hebt. Hoe dit kan? Roodharigen lijken volgens het onderzoek altijd twee jaar jonger dan ze werkelijk zijn. Dit heeft te maken met een bepaald gen (het MCR1 gen) die roodharigen hebben waardoor ze jonger lijken én ook langer jong blijven. Mensen met een andere haarkleur zou dit gen niet hebben.

Jongere uitstraling
Een van de onderzoekers, professor Dr. Manfred Kayser, zegt hierover het volgende: “Voor de eerste keer is er een gen gevonden dat gedeeltelijke verklaart waarom sommige mensen er ouder uit zien en andere jonger voor hun leeftijd. Het is al sinds onheuglijke tijden een wens om jong te zijn voor iemands leeftijd.” Maar niet alleen zou dit gen ervoor zorgen dat je er jonger uitziet, ook zou het bijdragen aan een langzamere veroudering. Wij zien alleen maar pluspunten!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 Bron: Flair | Beeld: Pexels